Белград. Цървена звезда направи златен дубъл! След като вече си

...
Белград. Цървена звезда направи златен дубъл! След като вече си
Коментари Харесай

Цървена звезда спечели Купата на Сърбия след дузпи срещу Партизан

Белград. Цървена звезда направи златен дубъл! След като към този момент си подсигуряваха шампионската купа в шампионата, довечера червено-белите победиха с дузпи огромния си зложелател Партизан на финала за Купата на Сърбия и взеха и втория огромен трофей в страната.

В постоянното време и продълженията нямаше победител и мачът завърши 0:0. Герой за " звездашите " при дузпите бе някогашният вратар на Лудогорец Милан Борян, който избави два удара на съперникови играчи и по този начин оказа помощ за триумфа с 4:3.

Всъщност в постоянното време и продълженията двата отбора изиграха много оспорван дуел, с доста положения и пред двете порти. Сериозни пропуски обаче попречиха спечелилият да бъде излъчен по-рано.

В последна сметка се стигна до рулетката на дузпите. Там играчите на Цървена звезда демонстрираха по-здрави нерви и вкараха всичките си 4 удара от бялата точка. В същото време футболистите на Партизан направиха два пропуща, като Милан Борян избави изстрелите на Милош Йожич и Никола Стулич и по този начин с 4:3 " звездашите " ликуваха след края на дуела.

Любопитното бе, че вратарят на Партизан Владимир Стойкович бе изпъден в средата на дузпите, откакто издърпа топката от ръцете на Кръстович и получи втори жълт и червен картон.

Така Цървена звезда завоюва Купата на Сърбия за трети път в историята си (след разделянето с Черна гора през 2006 г.). Партизан си остава най-успешният тим в шампионата със 7 трофеи на сметката си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР