Белград. Сръбският президент и председател на управляващата партия Александър Вучич

...
Белград. Сръбският президент и председател на управляващата партия Александър Вучич
Коментари Харесай

Вучич за хърватските изтребители „Рафал“: Мислят си, че са много силни, но не знаят какво идва в Сърбия

Белград. Сръбският президент и ръководител на ръководещата партия Александър Вучич съобщи, че повече няма да се кандидатира за ръководител на Сръбската прогресивна партия (СПС) и че Сърбия ще си набави ново оръжие по-бързо от всеки различен в района, с цел да не бъде унижавана повече.

На партиен протест на СПС пред 15 000 членове в Белградска сцена той сподели, че ще остане отпред на партията до парламентарните избори на 3 октомври.

Президентът разгласи, че няма да се кандидатира за ръководител на идващото партийно заседание, като акцентира, че до момента в който СПС е на власт, „ ще води независима, самостоятелна и суверенна политика в полза на своите жители “.

„ Ще се опитам да ви доведа до още една победа и ви апелирам да бъдете най-убедителни до момента “, сподели Вучич във връзка 13-годишнината на партията.

„ Сърбия чака триумф във всичко през днешния ден “, сподели Вучич и добави, че „ кумулативно видяно, 2020 и 2021 година Сърбия ще бъде страната с най-голям стопански напредък в цяла Европа “.

„ Сърбия е на европейския път “, сподели Вучич.

Но Сърбия „ няма да изостави приятелите си “, нито ще се откаже от „ другарството с Русия и Китай “, нито тези две страни ще се откажат от другарството със Сърбия, сподели той.

По отношение на хърватската покупка на френски изтребители Rafale, Вучич акцентира, че Сърбия укрепва армията си, с цел да не може никой да я унижава, както се е случило през 90-те и 2000-те години.

„ А тези, които си мислят, че са най-силните и доста мощни, те към момента не знаят, ние още не сме ги уведомили, че нещо скоро идва в Сърбия и ще дойде доста преди те да са получили това, с което се хвалят “, сподели Вучич.

Той повтори посланието си, че „ стихии, проблясъци и погроми няма да се повторят, без значение от целия напън “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР