Белград. Според сръбските медии военните аташета на посолствата на няколко

...
Белград. Според сръбските медии военните аташета на посолствата на няколко
Коментари Харесай

„Новости“ : Западни дипломати са поискали да инспектират казармите в Южна Сърбия

Белград. Според сръбските медии военните аташета на посолствата на няколко западни страни са поискали инспекция на съществуването на оръжие и личен състав в казармите на сръбската войска в Нови Пазар и Рашка, явно с цел да схванат дали войските са изпратени от там до административната граница с Косово.

Президентът Александър Вучич е отказал това ненадейно искане с аргумента, че Сърбия е самостоятелна и самостоятелна страна, която се придържа към боен неутралитет и единствено тя сама се грижи за армията си и никой извън не е нужен да дава отговор за нейните бойци и техника, написа „ Вечерне новости “ .

Отговаряйки на въпросите на публицистите при откриването на паметника на Радован Маркович „ Белия “, Вучич намерено призна истинността на тази информация:

„ Като висш главнокомандващ отхвърлих това искане. Само представители на способените управляващи на Република Сърбия могат да идват там с утвърждението на висшия главнокомандващ. Не го разреших. Ако може би решим да създадем някакво шоу, тогава те могат да видят какво имаме “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР