Белград. Сърбия и другите държави от Западните Балкани все още

...
Белград. Сърбия и другите държави от Западните Балкани все още
Коментари Харесай

Меркел: Сърбия и страните от Западните Балкани имат да изминат дълъг път за членство в ЕС

Белград. Сърбия и другите страни от Западните Балкани към момента имат да изминат дълъг път, преди да се причислят към Европейския съюз. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел в Белград на взаимна конференция след диалози със сръбския президент Александър Вучич, предава TACC .

" През годините нашето взаимно съдействие в действителност реализира отворена връзка с цялостно доверие. Постигнахме някои резултати по пътя, макар обстоятелството, че на Сърбия и страните от целия район (на Западните Балкани) им следва още дълъг път, с цел да стане членки на Европейския съюз, ", сподели Меркел.

В същото време канцлерът акцентира, че присъединението на страните от Западните Балкани към Европейския съюз дава отговор на геостратегическите ползи на общността. В същото време ръководителят на държавното управление на Германия означи, че смята шестте страни от района - Сърбия, Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово - за бъдещи членове на Европейски Съюз.
ат
Освен това Меркел се концентрира върху обстоятелството, че Берлинският развой, ориентиран към усилване на взаимоотношението на Европейски Съюз с района на Балканите, е от огромно значение по въпросите на европейската интеграция на Западните Балкани. „ Така нареченият Берлински развой, който започва през 2014 година, играе значима роля по въпросите за присъединението към Европейския съюз “, съобщи немският канцлер и добави, че с помощта на тази самодейност към този момент са реализирани избрани резултати.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР