Белград. Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич заяви, че очаква

...
Белград. Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич заяви, че очаква
Коментари Харесай

„Новости“ : Путин дава на Сърбия най-добрата цена за газ в Европа?

Белград. Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич съобщи, че чака в следствие от визитата на президента на западната ни съседка Александър Вучич в Москва, Белград да получи най-хубавата цена за газ в Европа, написа белградският всекидневник „ Новости “ .

Според него това очакване се основава и на обещанията, които съветската страна е дала в диалозите със сръбски публични лица през последните няколко месеца.

Дачич уточни още, че привилегированата цена е обвързвана освен с другарските връзки сред Сърбия и Русия, само че и с икономическите връзки и взаимни планове, които започнаха преди няколко години.

„ От предходния контракт, който в този момент изтича, беше ясно какъв брой е значимо да се договаря цената в дълготраен проект. Дългосрочният контракт с Газпром е от жизненоважно значение за нас “, акцентира той в предаването „ Хит туит “ по ТВ Пинк.

Дачич сподели, че макар че силата сигурно ще бъде най-важната тематика в диалога на Александър Вучич с съветския президент Владимир Путин, тя няма да бъде единствената.

Както уточни той, двамата президенти ще обсъдят и рецесията в района, косовския въпрос и натиска върху Република Сръбска, което съгласно него е обсъждано и с съветския външен министър Сергей Лавров.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР