Белград. Председателят на Партията на демократическото действие (ПДД) на Санджак

...
Белград. Председателят на Партията на демократическото действие (ПДД) на Санджак
Коментари Харесай

„Новости“ : Лидерът на сръбските бошняци Углянин призна независимостта на Косово от Прищина

Белград. Председателят на Партията на демократическото деяние (ПДД) на Санджак (сръбската област Нови Пазар) Сюлейман Углянин съобщи в четвъртък след среща с косовския министър председател Албин Курти, че всички представители на коалиция „ Обеднина котловина – ПДД Санджак “ признават независимостта на страната Косово, написа белградският всекидневник „ Новости “ .

В Прищина Курти, дружно с Углянин, одобриха членове на сръбския парламент от обединението „ Обединена котловина - ПДД Санджак “ - Шаип Камбери, Енис Имамович, Надия Бечира, Мирсад Ходжич, Агенд Байрами и Селма Кучевич.

Углянин също е благодарил на Курти за приемането на резолюцията за Сребреница.

Лидерът на бошняците в Сърбия е споделил още, че тяхната общественост е доста признателна, че косовският парламент е приел закон и е осъдил „ най-голямото закононарушение в Европа след Втората международна война “.

Углянин сподели още, че те поддържат Курти и косовското държавно управление в тяхната„ ангажираност със отбраната на правата на албанците в Сърбия “, както и „ определяне на взаимност на правата на националните малцинства “ в Косово и в Сърбия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР