Белград/Баня Лука. Президентът на Сърбия Александър Вучич е предложил чрез

...
Белград/Баня Лука. Президентът на Сърбия Александър Вучич е предложил чрез
Коментари Харесай

Vijesti : Вучич предлага помощ за остраняването на Додик?

Белград/Баня Лука. Президентът на Сърбия Александър Вучич е предложил посредством американския лобист и някогашен дипломат в Германия Ричард Гренел да помогне за отстраняването на сръбския член на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик, написа черногорското издание Vijesti .

Според вестника на 1 декември Гренел се е срещнал с група конгресмени от Републиканската партия в хотел „ Тръмп “ във Вашингтон, окръг Колумбия, на която е участвал и сръбският дипломат в Съединени американски щати и дълготраен асистент на Вучич Марко Джурич.

На срещата Гренел, който беше специфичен делегат за Косово и разговора сред Белград и Прищина при президента Доналд Тръмп, е показал Додик като основен детайл за дестабилизацията на Балканите, до момента в който Вучич е определил като сътрудник и източник на непоклатимост. На същата среща Гренел е споделил, че Вучич ще бъде подготвен да спомага за свалянето на Додик от власт, предлагайки настоящия президент на Република Сръбска Желка Цвиянович като негова опция.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР