Белгийският антикорупционен съдия, отговарящ за делото, станало известно като Катаргейт,

...
Белгийският антикорупционен съдия, отговарящ за делото, станало известно като Катаргейт,
Коментари Харесай

Освободиха от домашен арест заподозряната в корупция Ева Кайли

Белгийският антикорупционен арбитър, отговарящ за делото, станало известно като " Катаргейт ", позволи през днешния ден свалянето на електронната гривна, сложена на гръцката евродепутатка Ева Кайли в Брюксел, заяви Франс прес, като цитира представител на федералната прокуратура.
Прочетете още
Кайли беше арестувана през декември в белгийската столица. Тя беше освободена от предварителния арест в средата на предишния месец, само че сложена под домакински арест с електронна гривна.

Тази мярка " към този момент не е нужна за продължение на следствието " и в този момент Ева Кайли е на независимост под правосъден надзор, съобщи представителят Ерик Ван Дуйс.

Мерките за наблюдаване на двама други обвинени по делото за хипотетична корупция в Европейския парламент към този момент бяха анулирани този месец. Това са белгийският евродепутат Марк Тарабела, който също като Кайли твърди, че е почтен, както и нейният сътрудник Франческо Джорджи. Той е и бил парламентарен помощник на Пиер Антонио Панцери - някогашен италиански евродепутат, който е централна фигура в тази ситуация.

Панцери продължава да носи електронна гривна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

По дело за хипотетична корупция, от която се счита, че са се облагодетелствували Катар и Мароко, са повдигнати обвинявания за присъединяване в незаконна организация и пране на пари против минимум шестима обвинени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР