Белгийските здравни власти ще заседават в първия работен ден на

...
Белгийските здравни власти ще заседават в първия работен ден на
Коментари Харесай

Белгия предпочита общоевропейско решение за здравните мерки за пътуванията от Китай

Белгийските здравни управляващи ще заседават в първия работен ден на новата година, с цел да преценяват дали има потребност от ограничения, свързани с заплахата от преместване от Китай на нов вариант на вируса на коронавирус, оповестиха локални медии. Отбелязва се, че белгийският министър на опазването на здравето Франк Ванденбрук към този момент не вижда нужда от въвеждане на проучвания за идващите от азиатската страна и чака общоевропейско решение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32433
Министърът прецизира, че белгийските национални специалисти ще преценяват какви стъпки да бъдат подхванати, с цел да има нужната подготвеност, в случай че се наложи идващите от Китай пасажери да бъдат изследвани и да се следи за нов вирусен вариант. Белгия може да реши сама да предприеме проучванията, само че би трябвало преценка дали това е належащо, декларира Ванденбрук.

Белгийското държавно управление през вчерашния ден прикани жителите на страната да не пътуват до Китай, в случай че нямат състоятелен мотив. Причината за апела е следеният растеж в броя на инфектираните с коронавирус китайци след отпадането на досегашните ограничавания в тяхната страна против разпространяването на заболяването. Представители на страните от Европейски Съюз през вчерашния ден разискаха въпроса, без да стигат до решение, допълват медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР