Белгийските власти обявиха решението си от следващата седмица училищата в

...
Белгийските власти обявиха решението си от следващата седмица училищата в
Коментари Харесай

Затворени училища и забрана за пътуване зад граница

Белгийските управляващи оповестиха решението си от идната седмица учебните заведения в страната да затворят до второ разпореждане. Ще работят единствено яслите, магазините за съществени артикули ще вкарат условие за по едно и също време наличие на до 50 души, а комерсиалните обекти, които не продават произведения от първа нужда, ще бъдат посещавани единствено със непокътнат час.

Остава в действие възбраната за пътешестване зад граница за забавление, затварят се салоните за хубост. Пътуванията в страната остават позволени. Навсякъде в Белгия се вкарва вечерен час от 22.00 ч., като до момента това условие бе в действие единствено в Брюксел, а в останалите градове възбраната за придвижване бе в действие от среднощ. Разрешава се в митинги да вземат участие до 50 души, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът Александер де Кро изясни, че броят на новозаразените с ковид нараства и в случай че това продължи, здравната система няма да понесе натоварването. По последни данни растежът при заболелите е 40 на 100 за последната седмица, като инфектираните са 7,6 на 100 от изследваните. При смъртните случаи нарастването е от 3,5 на 100. До през днешния ден в Белгия са имунизирани над един милион души, а жертвите на новата болест са близо 23 хиляди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР