Белгийската национална отбрана ще преразгледа правилата за използване на смартфони

...
Белгийската национална отбрана ще преразгледа правилата за използване на смартфони
Коментари Харесай

Белгия ограничава използването на смартфони от войници

Белгийската национална защита ще преразгледа разпоредбите за потребление на смарт телефони от бойците по време на интервенции заради опасения от опити за шпионаж, по-специално от страна на Русия, пишат белгийски медии, представени от Франс прес.

" Инвестираме в превантивна активност и привличаме внимание към казуса от години насам, само че това наподобява към този момент не е задоволително ", съобщи пред фламандската телевизия Ве Ер Те полковник Карл Илис, който дава отговор за интервенциите в белгийския генщаб. " Знаем, че Русия демонстрира интерес към този тип мобилни данни " за геопозициониране, добави той.
 
В момента се проучват всички военни интервенции на страната, прецизира белгийската организация Белга. Съответно в балтийските страни, граничещи с Русия, " в някои райони и при някои условия " белгийските военни към този момент не трябва да употребяват персоналните си мобилни телефони, щом изоставен базата, отбелязва Белга.

 
В началото на януари близо 250 белгийски съветски военни ще заминат за четири месеца в Естония, където ще служат в многонационалния батальон на НАТО. Според полковник Йилис, който дава за образец Германия и Холандия, Белгия не е единствената страна, която вкарва по-строги правила в тази област. През юли т. година учени от Холандия предизвестиха, че приложението " Полар " дава опция за събиране на сензитивна информация, засягаща военнослужещи и разузнавачи от 69 страни. Тогава приложението дезактивира своите функционалности за геопозициониране.
 
През януари Пентагонът преразгледа своите правила за потребление на друго приложение, предопределено за спортисти - " Страва ", защото посредством програмата можеше да бъде проследявано придвижването на военни сред базите на Съединени американски щати по света, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР