Белгийската федерална прокуратура проучва европейската заповед за арест на отстранения

...
Белгийската федерална прокуратура проучва европейската заповед за арест на отстранения
Коментари Харесай

Пучдемон: Няма да бягам от правосъдието, но испанските власти са политизирани

Белгийската федерална прокуратура изследва европейската заповед за арест на отстранения каталунски водач Карлес Пучдемон. Испанският съд издаде заповедта, откакто Пучдемон отхвърли да се яви на разпит за дейностите си по разединение на Каталуния от Испания. Пред белгийската телевизия каталунецът още веднъж съобщи, че е подготвен да сътрудничи на правораздаването.

Няма да тичам от правораздаването, ще се явя пред правосъдните управляващи, само че пред същинските правосъдни управляващи - испанските са политизирани. Вече споделих на юристите ми да заявят, че съм разполагаем на белгийското правораздаване и съм напълно подготвен да му подпомагам.

Възнамерявам да се кандидатирам за свиканите от испанското държавно управление на 21 декември предварителни избори за районния парламент на Каталуния, съобщи Карлес Пучдемон в изявление за белгийската телевизия. Той прикани всички подкрепящи концепцията за самостоятелност на Каталуния да вземат участие с единна листа в предварителните избори за районен парламент, планувани от испанското държавно управление за 21 декември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР