Белгия облекчава правилата за влизане в странатаНорвежките власти отменят всички

...
Белгия облекчава правилата за влизане в странатаНорвежките власти отменят всички
Коментари Харесай

Паднаха всички ограничителни мерки за влизане в Норвегия

Белгия облекчава разпоредбите за влизане в страната

Норвежките управляващи анулират всички ограничаващи ограничения, свързани с COVID-19, при влизане в страната, считано от 18 февруари 2022 година

По информация на българското посолство в Осло, пътуващите до Норвегия към този момент са освободени от условията за предварителна регистрация, за даване на тест за ковид преди и след идване в страната, както и от карантина. Свободният режим на пътешестване се отнася до всички, без значение от имунизационния им статус, оповестиха от Министерство на външните работи.

От същата дата белгийските управляващи облекчават разпоредбите за тестване и карантина за COVID-19 при пътешестване до страната. По информация на българското посолство в Брюксел, считано от 18 февруари 2022 година, всички пътуващи, които влизат на територията на Белгия и имат годен документ за имунизация, за преболедуване или за негативен резултат от PCR или бърз антигенен тест, към този момент нямат обвързване за тестване - нито на първия, нито на седмия ден от идването си в Белгия, оповестиха от Министерство на външните работи.

Отпада и условието за съблюдаване на карантина сред двата теста за идващите в Брюксел.

Гражданите с главно местопребиваване в Белгия, които не имат нито един от тези документи и идват от страна с неподходяща епидемиологична конюнктура, би трябвало да си създадат бърз антигенен или PCR тест на първия ден след идването си в Белгия.

За идващите от страни или райони с циркулация на нов вид на ковид, разпоредбите за тестване и карантина остават непроменени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР