Бележка на редактора: Поредицата на CNN Travel често носи спонсорство,

...
Бележка на редактора: Поредицата на CNN Travel често носи спонсорство,
Коментари Харесай

Lubango: Грандиозната африканска дестинация, за която вероятно никога не сте чували

Бележка на редактора: Поредицата на CNN Travel постоянно носи спонсорство, идващо от страните и районите, които профилираме. CNN обаче резервира цялостен публицистичен надзор върху всичките си репортажи. Прочетете разпоредбите.

В долния ляв ъгъл на Африка, тъкмо преди пейзажът да отстъпи място на сухия терен на Намибия, се намира зелен и сдържан район, който може да бъде един от най-красивите на континента - и въпреки всичко малко хора оттатък тази част на светът знае за това.

Лубанго, в провинция Хуила в югозападната част на Ангола, е вторият по величина град в страната по население, богат е на история и просвета и е ситуиран на плато със стръмни наклони, което основава невероятни пейзажи.

Разположен на 5774 фута (1760 метра) над морското ниво, той е един от най-готините градове в Ангола – температурите варират сред 8-31 по Целзий (46-89 по Фаренхайт), което разрешава развъждането на култури, които са сложни за развъждане в останалата част на страна.

По-рано прочут като Sá da Bandeira, Lubango е бил главно населено място от 1885 година за колониалните португалци, които идват от островите Мадейра от Португалия и виждат капацитета на климата.

Днес районът е богат на селско стопанство и добитък – обилие, което може да се види в разнообразието от предлагани храни – в това число локални сирена и остарели предписания за португалски салами чоризо.

Лубанго се смята за един от най-важните градове в Ангола с помощта на статута си на туристически център с чудесни връзки с други провинции по шосе и железопътен превоз, плюс интернационално летище с полети до Луанда, други елементи на страната и столицата на Намибия, Уиндхук.

Посетителите ще открият благосъстояние от история и колониална архитектура в жанр арт деко. Освен това е ненадминато място за разбъркване с огромно многообразие от етнически групи, в това число членове на локалния народ Мумуила и доста други номадски общности, които се обаждат в града, с цел да търгуват или да минават през него на път за другаде.

За разлика от доста места в Африка, това е район, където мултиетническите групи съжителстват спокойно и са забележими в града.

Повечето от тях са номадски хора, лоялни и горди с обичайните корени и метод на живот, отличаващи се с разнообразни цветни облекла, неповторими и алегорични бижута и прически.

„ Парадът на разнообразни етнически групи в Лубанго е богато прекарване “, споделя Флоринда Рамос, бизнесдама, която е постоянен клиент в района. „ Това е вълшебно място. “

Rosemaire Luis, инженер по околна среда от столицата на Ангола Луанда, който неотдавна прекара време в Лубанго по работа, също е впечатлен. „ Лубанго е чудесно място за откривателски туризъм “, споделя тя. „ Той е безвреден и разнороден във връзка с пейзаж и забавни места, както издигнати, по този начин и естествени.

„ Наистина ми харесаха известните пазари във и отвън града, планините и отдалечените места, където геологията е буйна и завладяваща. “

Ето шест от най-хубавите места за посещаване в и към Lubango:

Проломът на Тундавала (Fenda da Tundavala)

Едно от най-хубавите чудеса на Ангола, Тундавала е спираща дъха клисура, малко над 10 благи северозападно от Лубанго, над границата със прилежащата провинция Намибе.

Тук прохладните сектори на по-високото плато Хуила се спускат над канара със стръмни стени в по-горещите равнини изпод.

Тундавала се счита от локалните за място, където душите на техните предшественици намират леговище и е елементарно да се разбере за какво.

Панорамните гледки от тази вулканична цепнатина са умопомрачителни. Посетителите са възнаградени и с красивата флора, в това число орхидеи, растящи измежду скалистите пукнатини.

Ето, вие сте над облаците. Въздухът е чист и може да имате шанс и да видите орли и скални маймуни.

Местните посещават, с цел да избягат от града, изключително през уикендите, за пикник или просто с цел да изпият бира, да се провиснал с другари и да се насладят на залеза.

Това също е известно място за сватбени фотоси.

Посещението на Tundavala може да бъде опция да се срещнете с локалните хора Mumuíla, които също постоянно идват и съзерцават това картинно място.

Сера да Леба

На към 50 километра западно от центъра на град Лубанго, пътят доближава планините Serra da Leba, с върхове, достигащи до към 2650 метра. Планините обаче не са най-зрелищното нещо тук, това е пътят.

Построен през 1970 година от остарялата колониална администрация, с цел да свърже Лубанго с провинция Намибе, пътят е един от най-красивите в страната, в случай че не и на континента, и е една от най-известните забележителности на Ангола.

Докато наближава Serra da Leba, пътят се спуска от платото Huila и се спуска на 1600 метра през идващите към 20 километра. Той прави това посредством поредност от главозамайващи криви за превключване – общо 56 – които съперничат на всичко в Европейските Алпи.

Това картинно знамение на инженерството се вижда най-добре от планините край него.

Пътуващите, които се насочат по-далеч по пътя, на към 100 благи (160 километра) ще бъдат възнаградени с още спиращи дъха гледки, до момента в който зеленият пейзаж се трансформира в безплодните пясъци на Намибе, една от най-старите пустини в света и дом на Мукубал хората.

Общински пазар Лубанго

Общинският пазар на Лубанго е дребна колониална постройка, ситуирана в комерсиалния регион на центъра на града.

Заобиколен от блъсканица от дребни магазини и полуоткрит пазар в средата, струва си посещаване поради атмосферата, както и поради продукцията и хората, които гледат.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР