Беларус отзова посланика си във Великобритания в петък, съобщава агенция

...
Беларус отзова посланика си във Великобритания в петък, съобщава агенция
Коментари Харесай

Беларус отзова посланика си в Англия

Беларус отзова посланика си във Англия в петък , оповестява организация Ройтерс. Този ход идва в отговор на " враждебни и вражески " дейности от страна на Лондон.

В изказване външното министерство на Беларус разгласи, че Англия е приела политики, които са " систематично ориентирани към причиняване на оптимални вреди на беларуски жители и юридически лица ", цитирайки наказания против нейните компании, възбрана на националната самолетна компания Белавиа и ограничавания върху беларуските държавни медии.

Връзките сред Беларус и Запада се утежниха, откогато водачът на страната Александър Лукашенко предприе строги репресии против опозицията след оспорваните президентски избори през 2020 година Беларус също разреши на Русия да употребява нейната територия, с цел да стартира съществена част от нашествието си в Украйна на 24 февруари.

Лукашенко и Минск стават все по-изолирани на Запад и се сближават с Кремъл за решаваща финансова, военна и дипломатическа поддръжка.

Външното министерство на Беларус също нападна това, което назова " политически спектакъл " на вътрешната политика на Англия и прикани политиците да " работят не за персоналния си рейтинг, а в интерес на английския народ ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР