Бегачката Кхемжира Клонгсанун била на седмата миля в маратона Chombueng

...
Бегачката Кхемжира Клонгсанун била на седмата миля в маратона Chombueng
Коментари Харесай

Жена пробягва цял маратон, носейки изоставено кученце (видео)

Бегачката Кхемжира Клонгсанун била на седмата миля в маратона Chombueng в Рачабури, Западен Тайланд, когато видяла другите състезатели да заобикалят кученце. Спряла в профил на пътя, Клонгсанун се пробвала да придума треперещото кученце към нея.

Кхемджира, с нейната безумна обич към животните, не можела да остави дребния, нуждаещ се от помощ, самичък.

Тъй като наоколо нямало къщи, Клонгсанун заключила, че кученцето би трябвало да е било изоставено. Вместо да го остави зад себе си, тя го носела през идващите 29 благи, пресичайки финалната линия с кученцето в ръцете си.

След маратона Кхемжира и кученцето отишли на мястото, където бил открит късметлията, с цел да видят дали братята и сестрите му са останали там. На мястото на находката нямало никой и пухчето дружно с новия си собственик се прибрали вкъщи.

По-късно тя споделила очарователна фотография на кученцето, явно изтощено, откакто е било пасажер на маратона, свито до нейния спортен номер с нейния орден.

За благополучие на кученцето, това не е мястото, където историята му свършва. Клонгсанун призовал притежателя на кученцето да се яви и когато никой не го направил, тя осинови кученцето, като го нарекла Чомбуенг. Сега той живее с нея и другите й две кучета.

Атлетката споделила пред пресата: „ Струваше ми се, че това малко момче се беше  изгубило. Наоколо нямаше нито къщи, нито други кучета, нито хора. И по този начин, взех кученцето, даже единствено с цел да го изведа от рисковата среда.

„ Бягането на съвсем 20 благи с куче беше в действителност предизвикателство. Беше два пъти изморително от естествен маратон, само че все пак го направих, просто тъй като той е обаятелен. “

Година по-късно Кхемжира, дружно с Ном Чом, още веднъж взели участие в маратона, единствено че кучето към този момент не било в ръцете на господарката, а тичало единствено.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khemjira Klongsanan (@polsinsinsamoe)

От тази история излиза наяве, че към момента има упорити, благи и милостиви хора и те подвигат света ни на колене с положителните си каузи.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР