Бедствията като опустошителното земетресение, което засегна Турция и Сирия, са

...
Бедствията като опустошителното земетресение, което засегна Турция и Сирия, са
Коментари Харесай

Полезно: Какво трябва да имаме под ръка в случай на бедствие

Бедствията като опустошителното земетресение, което засегна Турция и Сирия, са непредвидими. Затова авансово направеният проект за деяние може да се окаже жизненоважна стъпка в една сериозна обстановка, когато суматохата пречи да вземем съответно решение.
4 март 1977 година. Дата, която Анюта Балевска в никакъв случай няма да не помни. Тогава трус от над 7 по Рихтер разклаща Вранча.
Ударната вълна се усеща мощно и в Русе.

Година след този трус Анюта приготвя персонален катастрофален пакет.
И до през днешния ден ѝ е постоянно на разположение. „ Задължително – ето, имам си бинт, марли, алкохол и риванол ”, демонстрира ни тя.
Специалисти споделят, че преди всичко в спешната си раница би трябвало да предвидим място за вода. Тя би трябвало да ни стигне най-малко за 3 дни.

Необходима е и храна с дълъг период на валидност. И още: „ Да имаме светлина – щ в тази ситуация това е и радио.

Може да бъде на радио или динамо. Ако инцидентно има потребност от акумулатори – най-малко няколко комплекта. Също по този начин е доста значимо – нож, принадлежности, съдове и принадлежности ”, поучава Ромуалдас Каминскас от БЧК.

Не бива да забравяме и хигиенични материали. Лекарствата също влизат в графата „ наложителни ”. На първо място, поучава магистър-фармацевтът Антон Вълев, би трябвало да вземем лекарства за характерни болести, в случай че имаме такива. Задължително е да имаме и обезболяващи, медикаменти срещу кожни обриви и такива за стерилизация.

Освен раница на разположение, е нужен и проект за реакция. „ Да имаме лице за контакт отвън фамилията, при положение на минал случай, с цел да знаят околните ни, че всичко е наред с нас. Другото е да имаме аварийна точка, даже 2 – близка и далечна, където, в случай че нямаме връзка с нашите близки, това да ни е точката, на която да се срещнем ”, изясняват от Българския Червен кръст.

В изключителни обстановки предварителната защита и образованието за подготовка при бедствия са разковничето за съответна реакция тогава, когато суматохата взима превес. Ключово значимо в подобен миг е да знаем какво вършим, с цел да запазим хладнокръвие. Стресираният човек, който е квалифициран, в една същинска обстановка да дава ясни команди, твърди Антон Вълев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР