Беатрис Хадад Мая стана първата бразилка, която ще играе на

...
Беатрис Хадад Мая стана първата бразилка, която ще играе на
Коментари Харесай

Бразилка на полуфинал на "Ролан Гарос"

Беатрис Хадад Мая стана първата бразилка, която ще играе на полуфинал на „ Ролан Гарос “ в Оупън ерата. Преди нея единствено Мария Буено беше стигала до тази фаза в Париж през 1966 година.

Четиринадесетата в схемата левичарка от Сао Пауло в профил седмата сложена Онс Жабьор от Тунис след 3:6, 7:6(5), 6:1 за два часа и половина игра.

Двете тенисистки си размениха по два пробива в първите седем гейма. В осмия тунизийката направи нов брейк и по-късно затвори частта.

В идващия сет нямаше пробиви, въпреки че в 12-ия гейм игралата в София и Добрич през 2014 година бразилка имаше сетбол, който не съумя да осъществя. Но в последвалия тайбрек тя поведе с 6:3 точки и изравни частите при третата си опция.

Хадад Мая поведе с два пробива в третата част. Жабьор върна незабавно единия за 1:3, само че на часа южноамериканката направи нов брейк. Ключов се оказа шестият гейм, в който левичарката отрази четири точки за връщане на пробива, което обезкуражи африканката. В идващия Хадад Мая поведе с 40:0 и осъществя втория си мачбол.

Бразилката записа 28 печеливши удари при 39 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на тунизийката е 38-42.

Беатрис Хадад Мая чака в идващия кръг победителката от повторението на финала от 2022 година в Париж сред шампионката Ига Швьонтек и Коко Гоф. 
По обявата работи: Любомир Тодоров БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР