БДЖ и професионалните гимназии по железопътен транспорт обсъдиха възможностите за

...
БДЖ и професионалните гимназии по железопътен транспорт обсъдиха възможностите за
Коментари Харесай

БДЖ разширява сътрудничеството си с професионалните гимназии по железопътен транспорт

БДЖ и професионалните гимназии по железопътен превоз разискаха опциите за разширение на своето съдействие за продължаващото развиване на плана „ Заедно напред ". На извършена публична среща в постройката на БДЖ участваха управническият екип на „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД и шефовете на Професионална гимназия по железопътен превоз „ Никола Корчев " в гр. София, Професионална гимназия по железопътен превоз „ Никола Йонков Вапцаров " в гр. Горна Оряховица и Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в гр. Мездра.

Управителят на „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД Любен Нанов показа желанията на сдружението да разшири съдействието си с образователните заведения за привличане на от ден на ден младежи в железопътния превоз. Нанов показа и капиталовата стратегия на националния железопътен транспортьор за модернизиране и създаване на актуален железопътен оператор посредством възобновяване на преносимия състав. Това ще бъде допустимо след към този момент подписания контракт за доставка на нови локомотиви, оповестената процедура за нови мотриси, огромната ремонтна стратегия и оптимизация на процесите, посредством внедряване на нови технологии. По този метод БДЖ ще става все по-атрактивен шеф, за което напъните би трябвало да бъдат ориентирани точно към разпространение на дейностите измежду младежите.

Железопътният превоз е най-екологичният тип превоз и неговото развиване е предпочитано за Европейския съюз. В този смисъл Европейската комисия предложи 2021 година да бъде оповестена за Европейска година на железопътния превоз.

Директорите на професионалните гимназии поддържаха опциите за разширение на съдействието сред БДЖ и образователните заведения, дружно с други железопътни оператори и институции. Настоящата образователна година в Професионалните гимназии по железопътен превоз и Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство беше сполучлива с банкет на паралелки в предлаганата дуална форма на образование с специалност „ Техник по железопътна техника ", компетентност „ Локомотиви и вагони " и специалност „ Електротехник ", компетентност „ Електрообзавеждане на железопътна техника ".

За в допълнение стимулиране на учениците и за поддържане на интереса им към дуалната форма на образование в областта на железопътния превоз се оферират стипендии за висок триумф и най-малък брой неизвинени отсъствия. Подобен финансов тласък предпоставя редовно асимилиране на познания и поредност в преодоляването на професионални умения по специалността. Това способства за построяването на трудови привички и ангажираност на учениците още при започване на кариерата им. Освен това възпитаниците ще могат да се възползват и от стипендиантски стратегии, които „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД предлага, благоприятни условия за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо образование във висшите учебни заведения.

Създаването на бъдещи професионални фрагменти в железопътния превоз е една от предпочитаните задания на „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД. Дружеството поддържа професионалното образование и обучение на възпитаници, като по този метод се построява здрава основа за сполучливо развиване на БДЖ като предстоящ евентуален шеф. Националният железопътен транспортьор слага акцент, че е един добър избор за бъдещо професионално развиване, с нова визия и стратегически взор, насочен към хората като дълготрайна инвестиция, а не като запас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР