Бдителни инспектори на НАП провалиха сметките за печалба на десетки

...
Бдителни инспектори на НАП провалиха сметките за печалба на десетки
Коментари Харесай

НАП "провали" десетки коледно-новогодишни банкети

Бдителни инспектори на Национална агенция за приходите провалиха сметките за облага на десетки заведения и вгорчиха празниците на техни клиенти, направили резервации за тържества и банкети през декември. При проверки около Никулден, 8-и декември, Коледа и Нова година в цялата страна служители на спецзвеноно " Фискален надзор " са запечатали над 80 търговски обекта - питейни заведения, ресторанти, нощни заведения, магазини, заради нарушавания на данъчното законодателство, научи в. " Сега ". Сред  попадналите в клещите на Национална агенция за приходите са известни заведения като клубовете   " Планет " в София до НДК и " Сикретс " в Стара Загора. Заради наказателната акция на данъчните, довела до запечатване на заведения за хранене и нощни заведения за цял месец, серия планирани банкети били анулирани.

 

Столичният клуб " Планет " да вземем за пример бе затворен на 14 декември и хората, запазили там места за посрещане на Нова година, просто си получили назад платените куверти. Потърпевши настояват, че от заведението им обяснили по телефона, че повода е наложителен ремонт. Но познатите лепенки на Национална агенция за приходите със знака " СТОП " с червени букви върху входните порти на клуба издали същинската причина -затваряне заради данъчни нарушавания. 

„ През декември чиновници от Главна дирекция „ Фискален надзор “ са направили 331 броя тематични инспекции на и към Никулден, студентския празник, Коледа и Нова година, за предварителна защита и поощряване към спазването на данъчното и осигурителното законодателство ", оповестиха от Национална агенция за приходите в отговор на питане от в. " Сега ". В резултат на инспекциите са били затворени 86 търговски обекта. В София са били затворени 8 заведения, във Варна и Пловдив по пет, сочи справката, готова от приходната организация. 

 Най-често осъществяваните нарушавания са неиздаване на фискален бон и разминаване сред сумите в касите и регистрираното съгласно касовите апарати, показват от Национална агенция за приходите.

Запечатването на обекти се оказа една от най-ефективните ограничения на Национална агенция за приходите. Затварянето на оборотно заведение за цялостен месец е доста по-сериозна глоба за притежателя от налагането на санкции, тъй като с изключение на солидни парични измерения има и отрицателен имиджов резултат. 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР