Базовата версия на електрическия хечбек Volkswagen ID ще струва €29

...
Базовата версия на електрическия хечбек Volkswagen ID ще струва €29
Коментари Харесай

Volkswagen ще губи по €3000 от всеки електромобил

Базовата версия на електрическия хечбек Volkswagen ID ще коства €29 990, твърди немското сп. Auto Motor und Sport, като се базира на свои източници от концерна. Информацията съответствува с обещанието на компанията, че цената на първия ѝ напълно електрически модел няма да надвишава тази на подобен дизелов автомобил (за съпоставяне Golf 2.0 TDI излиза точно€29 990).

Стартовата цена на ID наподобява напълно допустима, само че най-малко в първичната фаза от продажбите моделът ще носи единствено загуби. Във Volkswagen към този момент били калкулирали, че ще продават електрическия автомобил на минус с €3 000 за всеки образец. Според изчисленията обаче към 2025 година платформата MEB щяла да излезе на по-голяма облага, в сравнение с носели колите с ДВГ.

Продажбата на електрически автомобили на загуба не е необикновена за промишлеността. По думите на починалия Серджо Маркионе себестойността на Fiat 500e е по-висока от продажбената цена с $14 000. General Motors пък признава, че губи по $9 000 от всеки продаден Chevrolet Bolt.

Volkswagen ще стартира да приема поръчки за ID през май. Стартовата серия на хечбека ще се предлага с 62-киловатчасова батерия, а на по-късен стадий ще се появят модификации с 48- и 82-киловатчасови батерии. Хечбекът ще се задвижва от ситуиран откъм гърба електромотор с мощ сред 170 и 204 к.с.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР