Базираната в Латвия регионална авиокомпания airBaltic обяви, че избягва въздушното

...
Базираната в Латвия регионална авиокомпания airBaltic обяви, че избягва въздушното
Коментари Харесай

AirBaltic избягва въздушното пространство на Беларус след ареста на Протасевич

Базираната в Латвия районна самолетна компания airBaltic разгласи, че заобикаля въздушното пространство на Беларус , откакто беларуските управляващи отклониха полет на Ryanair, летящ за Вилнюс, пренасящ опозиционен публицист, и го арестуваха, осведоми " Франс прес ".

След случая през вчерашния ден, airBaltic " реши да заобикаля влизането във въздушното пространство на Беларус, до момента в който обстановката се обясни или не бъде издадено решение от управляващите ", се споделя в изказване на компанията.

" Безопасността и здравето на нашите пасажери и чиновници е главният приоритет за самолетната компания ", съобщи тя и добави, че ще " следи от близко обстановката ".

Авиокомпанията съобщи, че в сходство с рекомендация на Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) досега два от полетите ѝ - до Украйна и Грузия - са били пренасочени, с цел да се избегне въздушното пространство на Беларус.

Говорителката на EASA Джанет Норткоут означи, че основаната в Кьолн организация " следи обстановката от позиция на сигурността " и се е свързала с националните авиационни управляващи на 27-те страни членки през вчерашния ден, " с цел да увеличи осведомеността за обстановката ".

" На националните управляващи беше предложено да предадат тази информация на своите самолетни компании, с цел да бъдат включени в личния развой на оценка на риска на всяка самолетна компания ", добави Норткоут.

Вчера Литва и Латвия приканиха всички интернационалните полети да заобикалят въздушното пространство на Беларус като глоба против беларуските управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР