Базирана в Обединеното кралство компания за роботика, наречена Engineered Arts,

...
Базирана в Обединеното кралство компания за роботика, наречена Engineered Arts,
Коментари Харесай

ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ФИЛМ: Вижте роботите, с които ще живеем в близко бъдеще

Базирана в Обединеното кралство компания за роботика, наречена Engineered Arts, сподели впечатляващ нов хуманоиден робот, който може да придаде някои злокобно реалистични изражения на лицето си. Тийзър видео демонстрира, че роботът със сиво лице се разсънва, изкривява лицето си в мимика на потрес и по-късно оглежда ръцете си с съмнение.

Роботът приключва своята шарада с усмивка, която очевидно изражение от вида " разбрах те " – като че ли се опитваше да ни заблуди да си помислим, че в действителност придобива съзнание.

Това е интелигентна заблуда - последователността на дейностите е повече от евентуално подредена авансово - само че в същото време замайващ образец за това до каква степен е стигнала роботиката.
свързани новини6220на 16.08.2021
Engineered Arts преглежда платформата, наречена Ameca, като " платформа за развиване в бъдещи роботизирани технологии ", съгласно уеб страницата ѝ, предава " hicomm ".

Роботът е предопределен да ни разреши да учим взаимоотношението човек-робот - и правдоподобните лицеви реплики вършат това доста по-лесно. Компанията прави робота наличен за закупуване и отдаване чартърен за събития, само че към момента не е оповестила цена.

И основно предизвестие: до момента в който Ameca е впечатляваща в предаването на страсти посредством изражението на лицето, тя към момента не може да върви. " Въпреки това, Ameca е модулен робот, ние планираме да надграждаме качествата му с течение на времето, тъй че един ден Ameca ще върви ", написа на уеб страницата на компанията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР