Байрен Мюнхен надви трудно Аугсбург с 1:0 в баварското дерби

...
Байрен Мюнхен надви трудно Аугсбург с 1:0 в баварското дерби
Коментари Харесай

Левандовски спаси Байерн

Байрен Мюнхен надделя мъчно Аугсбург с 1:0 в баварското дерби от 29-ия кръг на Бундеслигата. В воин за домакините на „ Алианц Арена “ се трансформира Роберт Левандовски, който вкара единственото попадение в края на мача.

С скъпия триумф хората на Юлиан Нагелсман си върнаха преднината от 9 точки на върха в класирането (имат 69 за баварците против 60 за Борусия Дортмунд). Аугсбург пък остава на 14-о място, като има 32 точки.

Баварците упражниха домашен напън в първите минути от срещата, като в 14-ата Роберт Левандовски падна в наказателното поле, само че съдията Патрик Итрих сподели, че няма учредения да се уточни дузпа.

Пет минути по-късно Йошуа Кимих стреля мощно от границата на наказателното поле, само че Рафал Гикиевич съумя да избави.

До края на първата част нещата на терена не се трансформираха, само че отбраната на гостите се справяше добре и ограничи до най-малко възможностите пред атомното нахлуване на Байерн.

Малко след приключването на час игра първо гостите имаха късмет, при който Анди Зечири стреля рисково от към 15 метра, само че Мануел Нойер избави, а по-късно Йошуа Кимих накара и Гикиевич да се намесва след самостоятелен пробив и мощен шут от надалеч.

В 72-ата минута Бенжамен Павар и Томас Мюлер комбинираха добре, само че старажът на гостите предугади желанията им, излезе и улови топката.

Три минути по-късно Джамал Мусиала откри място за истрел, само че топката профуча около лявата греда.

Атаките на Байрен Мюнхен дадоха плод 10 минути преди края на постоянното време на мача. Тогава Левандовски стреля и топката срещна ръката на Рийс Оксфорд. След консултация с ВАР съдията Итрих уточни бялата точка.

С осъществяването на дузпата се нагърби Левандовски и в 82-ата минута с решителен удар прати топката в противоположния ъгъл на Гикиевич – 1:0. Това бе и гол № 32 за поляка в 29-ия му мач през сезона в Бундеслигата.

Резултати от другите мачове по същото време в Бундеслигата:

Кьолн - Майнц 3:2

Гройтер Фюрт - Борусия Мьонхенгладбах 0:2

Волфсбург - Арминия Билефелд 4:0
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР