Байерн прекъсна негативната серия с победа в БременШампионът на Германия

...
Байерн прекъсна негативната серия с победа в БременШампионът на Германия
Коментари Харесай

Байерн прекъсна негативната серия с победа в Бремен

Байерн прекъсна отрицателната серия с победа в Бремен
Шампионът на Германия Байерн Мюнхен прекъсна отрицателната си серия от три срещи без победа в Бундеслигата, откакто победи с 2:1 като посетител Вердер Бремен в мач от 13-ия кръг на шампионата. И двата гола за баварците означи Серж Гнабри (20 и 50 мин.), а попадението за домакините вкара японският национал Юя Осако (33 мин.). В продължението на мача централният бранител на Вердер Никлас Мойсандер получи втори жълт картон и бе изпъден.

Байерн стартира по-добре мача и пропусна няколко шанса преди Серж Гнабри да открие резултата след неубедителната интервенция на вратаря Павленка. Последва подтик в играта на Вердер, които съумяха да изравнят посредством Осако. Той се възползва от недоразумение сред Нойер и Жером Боатенг и засече центрирането от левия фланг на Аугустинсон с глава. През второто полувреме Байерн поведе, само че не и без помощта на шанса. Томас Мюлер центрира по земя една топка, която Мойсандер опита да почисти, само че прати на крайници на Гнабри и след рикошет тя попадна в мрежата за крайното 1:2.

С триумфа Байерн излиза краткотрайно на трета позиция с 24 токи. Вердер пък няма победа към този момент пети кръг поред, само че все пак е на осмата позиция с 18 пункта. В друга среща от кръга Борусия Дортмунд нямаше проблеми при семейството си на Фрайбург и завоюва с 2:0. Марко Ройс от дузпа и Пако Алкасер донесоха успеха за "жълто-черните", които не престават да оглавяват еднолично класирането с 33 точки. Ето и другите резултати:

Ханове 0-2 Херта

Щутгарт 1-0 Аугсбург

Хонфехайм - Шалке от 19:30 ч. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР