Байерн Мюнхен стопи напълно аванса на Борусия Дортмунд на върха

...
Байерн Мюнхен стопи напълно аванса на Борусия Дортмунд на върха
Коментари Харесай

Байерн докосва върха след 11-та поредна победа

Байерн Мюнхен стопи изцяло задатъка на Борусия Дортмунд на върха в класирането на Бундеслигата, откакто в мач от 23-ия кръг победи с 1:0 Херта на “Алианц Арена ”. Единственото попадение в мача падна през второто полувреме, когато Хави Мартинес се възползва от неприятно излизане на вратаря Ярстайн и с глава прати топката във вратата на берлинчани. Това бе първи гол за испанеца в лигата след 13 месеца.

Байерн изигра едва първо полувреме, в което гол на Дейви Зелке за Херта бе вярно анулиран поради засада. На почивката Нико Ковач предприе промени – Тиаго размени Леон Горецка, което се оказа доста потребен ход. Оттук насетне баварците натискаха и рядко оставяха късмет за гостите, които обаче продължаваха да тормозят Нойер понякога. В края на срещата Карим Рекик бе изпъден с пряк червен картон, тъй като изблъска Роберт Левандовски без топка.

Така Байерн записа 11-та поредна победа в Бундеслигата и се изравни по точки с водача Борусия Дортмунд, който обаче има и мач по малко. За последно баварците изгубиха точки против Фортуна Дюселдорф вкъщи на 24 ноември, когато позволиха равнене в последната минута за 3:3.

Останалите резултати от кръга досега:

Борусия Мьонхенгладбах 0:3 Волфсбург;

Майнц 3:0 Шалке;

Фрайбург 5:1 Аугсбург. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР