Байер Леверкузен е новият шампион на Германия! Аспирините“ сложиха край

...
Байер Леверкузен е новият шампион на Германия! Аспирините“ сложиха край
Коментари Харесай

Щастие! Байер Леверкузен шампион!

Байер Леверкузен е новият първенец на Германия! „ Аспирините “ сложиха завършек на най-дългата превъзходството в историята на Бундеслигата, детронирайки Байерн Мюнхен, който ликува със сребърната салатиера в последните 11 сезона.

Шампионската купа, която отборът на Чаби Алонсо завоюва, е още по-сладка за клуба поради това, че е първа в историята на клуба.

Леверкузен си подсигурява купата в Германия още в 29-ия кръг на шампионата, откакто победи Вердер Бремен вкъщи с 4:0 с голове на Виктор Бонифасе, Гранит Джака и Флориан Вирц и по този метод „ аспирините “ събра 79 точки.

Този актив няма по какъв начин да бъде премахнат от втория и третия Байерн Мюнхен и Щутгарт, които са с по 63 точки. Що се отнася до Вердер, бременци остават на 12-ото място във краткотрайното класиране с 31 точки.

Мачът на „ БайАрена “ бе същински празник за почитателите на Леверкузен, който можеше да поведе още в 9-ата минута, само че Михаел Цетерер избави удар на Пиеро Инкапие.

В 23-ата минута Йонас Хофман бе фаулиран от Юлиан Малатини, като съдията Харм Осмерс се допита до ВАР и отсъди дузпа. Зад топката застана Виктор Бонифасе, който прояви самообладание и вкара гол в 25-ата минута!

След това попадение играта на домакините потръгна, като в 35-ата минута Хофман можеше да удвои, само че бранител на Вердер съумя да почисти.

Три минути по-късно шут на Амин Адли мина над вратата.

В самия завършек на първата част гостите имаха искания за дузпа, само че те не бяха почетени от съдията.

След час игра „ аспирините “ още веднъж ликуваха! Бонифасе комбинира с Гранит Джака, който с удар от отдалеченост порази вратата на Вердер, отбелязвайки характерен за себе си гол с шут от разстояние.

В 63-ата минута Хофман още веднъж пропиля шанса си да вкара, пращайки топката покай вратата.

Пет минути по-късно, обаче нищо и никой не можеше да спре Флориан Вирц, който с мощен удар от отдалеченост остави Цетерер беззащитен – 3:0 за Байер!

Четвъртият гол за хората на Чаби Алонсо падна в 83-ата минута, когато Есекиел Паласиос комбинира с Вирц и младата звезда на Байер с мощен шут прати топката в дясната част на вратата на бременци.

След гола мачът бе пресечен, защото на терена нахлуха няколко десетки почитатели на „ аспирините “, радостни от идното официализиране на спечелването на Бундеслигата за пръв път в историята на Леверкузен.

До края на срещата отборът на Чаби Алонсо продължи да мачка своя противник и в 90-ата минута Вирц оформи своя хеттрик, откакто бе изведен от Алехандро Грималдо вляво от вратата на гостите, проби към наказателното поле и с добре ориентиран удар прати топката в долния десен ъгъл, фиксирайки крайния резултат 5:0!

Секунди по-късно основния арбитър Харм Осмерс постави завършек на мача и по този начин бе ознаменуван краят на превъзходството на Байерн Мюнхен в Бундеслигата, траял 11 години и завършен от невероятния тим на Чаби Алонсо, който донесе първа купа на Германия в историята на Байер Леверкузен!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР