Байдън зададе тона, Пекин върна топкатаСловакия и Чехия също с

...
Байдън зададе тона, Пекин върна топкатаСловакия и Чехия също с
Коментари Харесай

САЩ и Китай се счепкаха вербално за Тайван

Байдън зададе тона, Пекин върна топката
Словакия и Чехия също с предизвестие

Китай съобщи, че “няма място” за взаимни отстъпки и отстъпки във връзка с Тайван, откакто американският президент Джо Байдън съобщи по-рано денем, че Съединени американски щати са подготвени да пазят острова, в случай че бъде атакуван, съобщи АП.

Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин удостовери отдавнашната позиция на Пекин, че Тайван е китайска територия.

“Когато става дума за въпроси, свързани със суверенитета и териториалната целокупност на Китай и други съществени ползи, няма място за компромис или правене на отстъпки от страна на Китай. Никой не би трябвало да подценява мощната увереност, твърдата воля и забележителните благоприятни условия на китайския народ да пази националния суверенитет и териториалната цялост”, сподели представителят.

По думите му Съединени американски щати би трябвало да “внимават със своите думи и дейности по въпроса с Тайван и да не пращат неправилни сигнали към отцепническите сили за самостоятелност на Тайван, с цел да не причинят съществени вреди на китайско-американските връзки и на мира и стабилността в Тайванския проток”.

Китай насочи предизвестие към Словакия и Чехия по отношение на идно посещаване на тайванския външен министър Джоузеф Ву в двете европейски страни идната седмица, показва Ройтерс.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР