Байдън предупреждава срещу спиране на работата, излага аргументи за втори мандат с вицепрезидент на вечерята на Black Caucus в Конгреса

...
Вашингтон — Една седмица преди потенциалното затваряне на правителството, президентът
Коментари Харесай

Вашингтон — Една седмица преди потенциалното затваряне на правителството, президентът Байдън отправи остро предупреждение, че „Америка може да бъде принудена да плати цената ", ако републиканците в Конгреса не успеят да действат.

"Нека бъдем ясни: ако правителството спре работа, това означава, че членовете на Конгреса - членовете на американската армия ще трябва да продължат да работят и да не получават платено“, каза г-н Байдън на вечеря, организирана от Black Caucus на Конгреса или CBC, във Вашингтон в събота вечер. „Спирането на правителството може да засегне всичко – от безопасността на храните до изследванията на рака до Head Start за децата.“

Г-н. Байдън каза, че финансирането на правителството е една от „най-основните отговорности на Конгреса“ и обвини „крайните републиканци“, че не са се придържали към предишно споразумение за тавана на дълга, което включва ограничения върху федералните разходи. Републиканците в Камарата на представителите продължиха да разработват стратегия през уикенда и планират да придвижат напред по пакет от законопроекти за бюджетни кредити тази седмица, надявайки се да изградят подкрепа за краткосрочно продължаващо решение, което да запази правителството отворено.

„Това е нашият план “, каза председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти пред репортери, когато излезе от Капитолия в събота. „Ако успеем да получим още 45 дни, точно като прекъсване, и да свършим останалата част от бизнеса си, ще бъде много продуктивно.“

скорошно проучване на CBS News показа, че г-н Байдън изостава от бившия президент Доналд Тръмп с една точка, 49%-50%, в потенциален реванш. Само една трета от анкетираните гласоподаватели казаха, че вярват, че президентът, който е на 80 години, може да завърши втори мандат.

„Може би сте забелязали, че много хора са се фокусирали върху моята възраст“, ​​г-н Байдън отбеляза събота. „Е, разбирам го, повярвайте ми. Знам по-добре от всеки друг. Но има още нещо, което знам. Когато дойдох на поста, тази нация беше легнала на гърба си. Знаех какво да правя. Ваксинирах нацията и възстанових икономика."

Mr. Байдън благодари на членовете на фракцията и им каза „Длъжник съм ви“, като кимна към огромната подкрепа на чернокожите избиратели по време на кампанията си през 2020 г. Харис каза, че администрацията ще продължи да се бори за проблемите, засягащи цветнокожите общности, от репродуктивните права до законодателството против оръжията и гражданските права.

„Те знаят кога Конгресът приеме законопроект за връщане на защитата на Роу срещу Уейд, че нашият президент Джо Байдън ще го подпише, че когато Конгресът поднови забраната за нападателни оръжия, президентът Джо Байдън ще го подпише и когато приемете Закона за напредване на правата на глас на Джон Луис и Закона за свободата на гласуване, Джо Байдън ще ги подпише!" Харис каза.

Конференция на CBC

Появата им завърши 52-рата годишна законодателна конференция на CBC, която беше на тема „Осигуряване на нашата демокрация, защита на нашите свободи, издигане на нашата култура.“

„Това, което виждаме, е, че се намираме на място, където много от нас смятаха, че няма да бъдем в този ден и възраст, където има онези сили, които се опитват да върнат този вид свободи и демокрация и [ equity], които видяхме да се разширяват в тази страна“, каза съпредседателят на конференцията и делегат от Вирджинските острови Стейси Пласкет пред CBS News.

Пласкет посочи неотдавнашните битки около забраната на книги, стандартите за афро-американска история във Флорида, решението на Върховния съд да отмени политиките за утвърдителни действия и усилията за премахване на програмите за многообразие, справедливост и приобщаване.

"Има толкова много сили, които наистина се опитват да ограничат това и в същото време се опитват да изтрият историята", каза Пласкет. „Това придобива по-голямо значение, когато навлизаме в изборна година.“

Тазгодишната конференция започна с национална дискусия в кметството относно избирателните права, пренасочването и защитата на демокрацията. Сесията беше оглавена от Пласкет, председателя на CBC Стивън Хорсфорд, президента на фондация CBC Никол Остин-Хилъри, представителя от щата Тенеси Джъстин Джоунс от „Tennessee Three“ и артиста Шон „Диди“ Комбс.

Сесиите също обхващаха набор от теми с панели за изкуствен интелект, премахване на разликата в расовото богатство, здравеопазване, образование, безопасност на оръжията и 50-годишнината на хип-хопа.

„The Black Caucus не е за една възрастова група или една група чернокожи американци или дори само за афро-американци“, каза Пласкет. „Това е за нашите съюзници, които искат да разберат нашата история, искат да разберат предизвикателствата, да участват в повдигането и признаването как това помага на всички американци.“

Годишната законодателна конференция на групата е най-голямото събиране на афро-американци в страната. CBC, често наричана „съвестта на Конгреса“, е основана от 13 черни законодатели през 1971 г.

Лора Гарисън допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР