Байдън предпочете първо да се срещне с , а след

...
Байдън предпочете първо да се срещне с , а след
Коментари Харесай

В. Радомирски: Байдън предпочете първо среща с лидерите от Quad, а след това от ЕС

" Байдън избра първо да се срещне с, а по-късно ". Това разяснява пред БНР Валентин Радомирски, посланик и интернационален анализатор. Той посочи, че организацията, наречена Quad (четворката) e неофициалното обединяване, формирано от Съединени американски щати, Япония, Индия и Австралия.

Според него тихоокеанският район ще бъде предпочитан и при този президент на Съединени американски щати, повече от Европа. 

В предаването " 12+3 " дипломатът разяснява още, че различията в Европейски Съюз във връзка с позициите на Съединени американски щати не са изчезнали, само че опитът на Вашингтон ще е те да бъдат пренебрежимо дребни, от позиция на това, което американците биха желали Европа да съставлява.

По думите му във връзка с политическата и военната сфера няма да има различия сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, само че в стопанската система и финансите могат да се появят различия - изключително във връзка с Китай и Русия.

" От официалното съобщение на Белия дом след срещата на Байдън с водачите в Европейски Съюз излиза наяве, че президентът на Съединени американски щати е подчертал, че в полза на общите европейски полезности е развиването на най-голямото търговско-инвестиционно съглашение в света, което може би значи, че ще се върнем към съглашението TTIP, което беше отхвърлено от Тръмп ", изясни Радомирски.  

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Радомирски в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР