Бавен и разконцентриран, проблеми с избора на думи, а наскоро

...
Бавен и разконцентриран, проблеми с избора на думи, а наскоро
Коментари Харесай

Почти на 80: годен ли е Джо Байдън да управлява още един мандат


Бавен и разконцентриран, проблеми с избора на думи, а неотдавна даже имаше и рухване от колело: възрастта на президента Джо Байдън може да се окаже проблем. Годен ли е той да ръководи още един мандат?

През ноември Джо Байдън ще навърши 80

Все по-често се обръща внимание на обстоятелството, че не е измежду най-младите политици - той върви по-бавно отпреди и постоянно наподобява разконцентриран по време на обществени събития.

79-годишният президент нерядко има проблем и с избора на верните думи в речите си. Пример за това е речта, която Байдън изнесе при назначението на новата висша съдийка Кетанджи Браун Джаксън този юни. Тогава президентът искаше да каже, че Съединени американски щати е страна, която може да бъде дефинирана с една съответна дума, само че не помни коя е тя.

С изключение на този лапсус, Байдън изглеждаше напълно съответен по време на въпросната конференция в градината на Белия дом. Речта му беше забавна и добре премислена. Невъзможността му да си спомни вярната дума обаче беляза събитието.

Годен ли е Байдън за президент?

Видеоклипът от лапсуса беше споделен милиони пъти в мрежата, имаше и безчет нелицеприятни за него мнения. Оттогава десните консервативни медии в Съединени американски щати въртят клипа непрекъснато. Изводът им е един: Байдън към този момент не е кадърен да бъде президент.
Редакцията предлага
Според експертката от политическия институт Брукингс във Вашингтон Елейн Камарк Байдън няма никакви здравословни проблеми. " Хората се тормозят от възрастта му. Проучванията го потвърждават. Но що се отнася до политическите му решения - поддръжниците на наподобява са удовлетворени ”.

Рейтингът на Байдън се срутва

Американският президент въпреки всичко губи от ден на ден от електоралната си поддръжка измежду своята партия. Ново изследване на СиЕнЕн демонстрира, че 75% от интервюираните, които желаят да гласоподават за Демократическата партия през 2024 година, биха предпочели партията да издигне нов претендент. Сред младите демократи цели 95% желаят претендентът да не е Байдън.

Ако питате младежите във Вашингтон, които в огромната си част са леви либерали, отговорите са единомислещи. " Твърде е възрастен за мен. Не ме тормозят годините му, само че въпреки всичко не мисля, че би трябвало да се кандидатира още веднъж ”, споделя една жена. " Ако беше по-млад, несъмнено щеше да се оправя по-добре. Но той скоро ще стане на 80 години, има здравословни проблеми, а в този момент даже се е заразил с ковид ”, споделя друга. " Не мисля, че е политикът, който беше преди ”.

А третият отговор също е сходен. " Иска ми се да видя някой по-млад. Трябва да се вкара възрастово ограничаване. Как се чака от него да се сложи на мое място? ”

" Най - енергичният сътрудник и началник "

До момента нито един почитан политик не е коментирал опцията Байдън да не се кандидатира за втори мандат. Тъкмо противоположното - след по-малко от три месеца предстоят междинните избори в Съединени американски щати. Твърде доста е заложено на карта за демократите и партията се старае да показва единение.

Има ли вицепрезидентката Камала Харис някакви шансове?

В средата на юли на 40-годишния министър на превоза Пийт Бутиджидж се наложи да дава отговор на въпроси за хипотетичното неприятно физическо положение на Байдън, който неотдавна падна от велосипед.

Бутиджидж отговори, че преди всичко се радва, че президентът може да кара колело (по-рано беше коментирал, че не умее да кара колело). " Освен това президентът на Съединените щати е най-енергичният сътрудник и началник, с който съм имал удоволствието да работя ”, сподели Бутиджидж.

Има ли опция на Байдън за демократите ?

Въпреки всичко в Демократическата партия се води полемика по отношение на възрастта на Байдън. Засега обаче няма изгледи да бъде открита приемлива опция на неговата кандидатура. Дори за не е несъмнено, че цялата партия ще я поддържа.

Проучванията демонстрират също, че в случай че идната предизборна акция още веднъж се води сред Тръмп и Байдън, актуалният президент още веднъж ще притегли повече гласове, в случай че съдим по настройките сега.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР