Батгърл - най-новият филм от комиксовата вселена на DC, няма

...
Батгърл - най-новият филм от комиксовата вселена на DC, няма
Коментари Харесай

"Батгърл" - най-скъпият заснет филм, който няма да бъде излъчен

" Батгърл " - най-новият филм от комиксовата галактика на DC, няма да бъде прожектиран на екран. Това взеха решение продуцентите от Warner, въпреки че филмът на братята Адил Ел Арби и Билал Фалах към този момент е изцяло сниман и е коствал на студиото 90 милиона $ (а съгласно някои източници - даже 100). Историята познава доста случаи, когато суперскъпи кино продукции са били показани единствено на стрийминг, видео или в стеснен показ в малобройни киносалони. Но в случай че премиера в Netflix не се смята за неуспех в наши дни, то ориста на " Батгърл " наподобява още по-печална. 

Преди ден от компанията Warner Bros Discovery (двата колоса се сплотиха преди месеци) обявиха, че няма да продължат с работата по акомодацията с присъединяване на Лесли Грейс в основната роля на Жената прилеп. Майкъл Кийтън трябваше да се завърне в ролята на Батман, която изигра в първата екранизация от 80-те години, а в злодея Светулката се превъплъти Брендън Фрейзър. 

Филмът няма да бъде прожектиран нито в киното, нито ще бъде излъчен в стрийминг платформи, гласи известието на Warner, представено в редица международни медии.  " Натъжени и шокирани сме от новината. Все още не можем да повярваме ", обявиха режисьорите Адил Ел Арби и Билал Фалах няколко часа по-късно. Двамата са известни като режисьори на Ms Marvel - сполучлив сериал на конкурентното студио Марвел/Disney. Лесли Грейс на собствен ред съобщи, че е " горда с любовта, тежката работа и намеренията на всички в нашия необикновен екип, които са хвърлили неуморни старания за кино лентата в продължение на 7 месеца в Шотландия ". Тя е млада актриса и певица от доминикански генезис, станала известна с ролята си в мюзикъла In the Heights.

" Батгърл " освен е бил на етап приключени фотоси, само че и огромна част от постпродукцията – специфични резултати, тон и графики, също е приключена. Първоначално плануваният бюджет е бил 75 милиона $, само че със забавянията и спомагателните ограничения за сигурност към коронавирус е надхвърлил 90. 

" Батгърл " очевидно е паднал жертва на смяна в корпоративната тактика след сливането на " Уорнър Брос " с " Дискавъри ", разясняват профилирани издания. В разгара на пандемията студиото бе поело ангажимент да прави филми, които непосредствено ще бъдат предавани в стрийминг платформата НВО Мax в опит да засилят позициите ѝ в бранша, конкуренцията в който става все по-ожесточена. Новият корпоративен проект обаче преследва друга тактика - пълномащабни блокбастъри за киносалоните по света. Новосъздадената компания гигант вече се отхвърли от различен скъпо струващ план - платената стрийминг услуга на CNN, в която бяха вложени 300 млн. $.

Според Variety  " Батгърл " е паднал сред два стола – нито е бил прекомерно бляскав и огромен за кино, нито пък достатъчно евтин, с цел да има стопански смисъл единствено от стриймването му. Изданието цитира източници от студиото, съгласно които отводът от кино лентата не е провокиран от качеството му или проблем с режисьорите, а от промяна в общата тактика. От Warner акцентират, че Лесли Грейс е " извънредно надарена " и не нейното показване е причина за смяната в проекта. New York Post обаче написа, че тестовите прожекции на " Батгърл " са посочили толкоз ниски оценки от страна на феновете, че Warner са решили да си спестят спомагателните загуби. Според източника на вестника филмът бил " неспасяем ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР