Батальонът на отделната мотострелкова бригада на Северния флот беше превъоръжен

...
Батальонът на отделната мотострелкова бригада на Северния флот беше превъоръжен
Коментари Харесай

Танковият батальон на Северния флот на РФ завърши превъоръжаването си с “реактивните” Т-80БВМ

Батальонът на обособената мотострелкова бригада на Северния флот беше превъоръжен с танкове Т-80БВМ. Последната партида към този момент е пристигнала, общо 26 бойни машини.

Според ръководителя на пресслужбата на Северния флот капитан 1-ви сан Вадим Серга танкистите са били подготвени на боравене с Т-80БВМ от предходната партида, която влезе в бригадата предходната година, написа "Поглед инфо ".

Танкът Т-80 БВМ е рационализация на танка T-80BВ. Той е по-мобилен, предпазен и управляем. Танкът е оборудван с модифициран газово-турбинен мотор с потенциал 1250 конски сили.

Това му разрешава да усъвършенства експлоатационните си характерности и подвижността във всевъзможни условия, което е значимо в Далечния север и Арктика. Машината към този момент е в положение да доближи скорост до 70 километра в час.

Танкът е въоръжен с картечници НСВТ и ПКТ, както и със 125-милиметрово оръдие, което може да изстрелва управляеми ракети. Има и комплекс от управляемо въоръжение „ Рефлекс “. Екипажът на танка е предпазен с модулен комплекс за динамична отбрана “Реликт” и с противокумулативен решетъчен екран.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР