Баскетболният отбор на Барселона се завърна на върха в Евролигата,

...
Баскетболният отбор на Барселона се завърна на върха в Евролигата,
Коментари Харесай

Барселона отново на върха в Евролигата след победа над Цървена звезда

Баскетболният тим на Барселона се завърна на върха в Евролигата, откакто записа 22-рата си победа от началото на сезона в най-силния клубен европейски шампионат. Момчетата на старши треньора Шарунас Ясикевичус прекършиха съпротивата на коравия отбор на Цървена звезда с 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19) в зала " Палау Блауграна ".

По този метод каталунците още веднъж оглавяват краткотрайното нареждане с актив от 22 победи и 6 загуби, оставяйки Реал Мадрид на втората позиция с 22-7. Цървена звезда пък е на десето място с баланс от 13 триумфа и 15 провали. Това бе и последният мач в Евролигата преди основното решение за бъдещето на трите съветски тима в шампионата, което ще бъде взето в понеделник.

Барса и Цървена звезда вървяха ръка за ръка до резултат 15:15, когато домакините повишиха оборотите и записаха серия от 20:2, с цел да се измъкнат напред при 35:17 в средата на втората четвърт. " Звездашите " по този начин и не съумяха да наваксат сериозното си закъснение, въпреки че в последната част покаха темперамент и редуцираха дистанцията на седем точки. Въпреки това Данте Екзъм и съотборниците му от " лос кулес " удържаха задатъка си и стопираха серията от четири следващи победа на сръбския отбор.

Никола Миротич приключи като най-резултатен за Барселона с 19 точки при 7/7 пукотевица от игра. Данте Екзъм добави още 13 точки, Брандън Дейвис вкара 12, а Рокас Йокубайтис се разписа с 10 точки и 5 асистенции.

Огниен Добрич бе най-хубав за Цървена звезда със своите 17 точки. Никола Иванович означи още 13 точки за селекцията на Деян Радонич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР