Баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Коби Байънт загина при

...
Баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Коби Байънт загина при
Коментари Харесай

Светът скърби за Коби Брайънт

Баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Коби Байънт почина при случай с персоналния си хеликоптер, който се разруши в Калифорния. Всичките 9 души на борда са починали, сред тях и 13-годишната му щерка Джиана. Коби и спътниците му летели за баскетболен мач, когато хеликоптерът се запалил и почнал да губи височина и след това се разрушил.

Малко след ужасната вест хиляди хора се стекоха по улиците освен на Лос Анджелис, а и в цяла Америка, с цел да изразят своята респект към един от най-големите в баскетбола. Те носеха цветя, фотоси на него и дъщеричката му.

Церемонията за годишните награди " Грами " се организира в " Стейпъл Сентър " - залата на ЛА Лейкърс - тима, в който Брайънт игра през цялата си кариера и завоюва 5 трофеи в НБА. Почит към легендата на " Езерняците " отдадоха и на всичките мачове от НБА предходната вечер.

Собственикът на Далас Маверикс Марк Кубан също разгласи, че в чест на легендата тимът му също ще извади от приложимост №24. ЛА Лейкърс извадиха от екипите си номерата 8 и 24, с които Коби игра, още през 2017 година, година откакто той приключи кариерата си. Брайънт е повторен олимпийски първенец с тима на Съединени американски щати. Той разгласи отказването си с думите " Послушах гласа на тялото си. Той ми подсказва, че би трябвало да спра ". Брайънт е най-младият баскетболист, изтеглен в драфта в НБА - на 18 години, 2 месеца и 11 дни под №3 от ЛА Лейкърс, незабавно откакто приключва гимназията " Мерион " в родния му град Филаделфия.

Много международни спортни звезди също показаха скръбта си от кончината на именития баскетболист. Той почина на 41 години, като остави брачната половинка си Ванеса и още 3 дъщери - най-голямата на 17 години, а най-малката на 7 месеца.

Злополуката с хеликоптера му, създаден през 1991 година, се случи ден, откакто ЛеБрон Джеймс го задмина като №3 във безконечната листа на реализаторите в НБА с 33 643 т.

" Продължаваме Играта. Голям почит, братко ", написа в обществените мрежи считаният за негов правоприемник ЛеБрон.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков бе един от многото международни звезди, които показаха респект към починалия Коби Брайънт. Камата употребява профила си в инстаграм, с цел да изкаже своите съболезнования.

“Той бе най-харизматичният състезател в света. Почивай в мир. #8 #24”, написа Ицо на испански под фотография на Коби от годините му в ЛА Лейкърс.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР