Баскетболистите от националните отбори на Франция при мъжете и при

...
Баскетболистите от националните отбори на Франция при мъжете и при
Коментари Харесай

Във Франция решиха: Ако играеш за тим от Русия или Беларус, нямаш място в националния отбор

Баскетболистите от националните тимове на Франция при мъжете и при дамите ще би трябвало да подпишат декларация, в която се ангажират да не играят за съветски и беларуски тимове до края на военните дейности.

Представителният състав на Франция при мъжете попадна в група " В " на ЕвроБаскет 2022 през септември в компанията на Германия, Унгария, Словения, Литва и Босна и Херцеговина. Преди това французите имат мачове и от втория стадий на квалификациите за Световното състезание през 2023-а, като на 24 август одобряват Чехия, а на 27 август гостуват на Босна и Херцеговина.

Така новите попълнения на ЦСКА Москва и УНИКС Казан - надлежно Ливио Жан-Шарл и Луи Лабейри, няма да се състезават за отбора на " петлите ". Сред вероятните наранени би се оказал и гардът Тома Юртел, който е свързван с трансфер в Зенит Санкт Петербург.

На 1 март изпълнителният комитет на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) временно отстрани клубовете от двете държави от участие в състезанията под егидата на организацията заради руската инвазия в Украйна. Кандидатурата на Русия за домакинство на Европейското първенство през 2025 година също бе спряна от обсъждане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР