Баскетболистът Александър Везенков бе избран за най-добрия спортист на България

...
Баскетболистът Александър Везенков бе избран за най-добрия спортист на България
Коментари Харесай

Александър Везенков е Спортист на годината

Баскетболистът Александър Везенков бе определен за най-хубавия състезател на България за 2023 година.

Играчът на Сакраменто Кингс също е " Спортист №1 " и във вота на почитателите. Той печели анкетата за втори следващ път.

" Благодаря на всички публицисти. Това е огромно самопризнание, което ме кара да работя още по-здраво и интензивно, с цел да оправдая упованията. Благодаря на фамилията ми. Надявам се да следва още по-успешна година. Пожелавам здраве и триумф на останалите спортисти ", сподели Александър Везенков във видеообръщение.

От негово име премията получи първия българин играл в НБА и президент на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

" Развълнуван съм. Максимата е труд, самообладание и обич. Пожелавам на треньорите и спортистите да имат по-добри условия, с цел да реализиран триумфите си. Тази премия е задължаваща. Надявам се тази година той да покаже най-хубавото от себе си ", съобщи Георги Глушков.

Негови подгласници останаха Григор Димитров и Петър Мицин.

" Честита нова година на всички. Благодаря за избора. Благодаря от името на Григор ", сподели мениджърът му Георги Стоименов.

" Доволен съм от постигнатото през 2023 година Нека спортистите се стремят към своите цели и да ги реализират с труд и неизменност ", надява се Петър Мицин.

Челната петица в класацията допълниха Алберт Попов и Карлос Насар.

" Благодаря на спортните публицисти и почитателите. Благодаря на БФСки и ММС. Благодаря на моя екип. Пожелавам на всички спортисти здраве ", съобщи Алберт Попов.

" Благодаря за поддръжката. Пожелавам на всички спортисти една сполучлива година. Февруари следва европейско състезание. Благодаря на всички, които ще дойдат да ме поддържат ", показа Карлос Насар.

Топ 10 допълниха Нургюл Салимова, Боряна Калейн, Йоана Илиева, Стилияна Николова и Александър Николов.

Християн Стоянов (Лека атлетика) получи премията в категорията „ Спортист с увреждания “ с 430 точки.

" Мина тежка година, в която той стана повторно международен първенец. Като негов треньор е радостно да го видя на първото място. В момента той се подготвен за параолимпийските игри в Париж ", съобщи неговият треньор Евгени Игнатов.

" Благодарен съм, че съм отличен. Изпращам сполучлива година и посрещам вълнуваща олимпийска година. Щастлив съм, че през последните месеци ние срещаме невероятна поддръжка. Бъдете здрави и усмихнати ", добави Християн Стоянов във видеопослание.

За " Отбор на годината " бе отличен националният тим по шахмат за дами с 940 точки.

" Изключително признателни сме за тази премия. Благодаря на хората, които застанаха зад нас и повярваха в нас. Благодаря на треньора ни Петър Арнаудов. Благодаря на всички спортисти, които популяризират България. Поклон пред вас ", безапелационна бе гросмайстор Виктория Радева.

" Благодарим за премията. Спечелихме първа европейска купа в историята на България. Радваме се,ч че триумфът ни бе отразен в медиите. Радваме се, че хората го правят оценка. Шахматната олимпиада е в Унгария. Надяваме се триумфът в Будва да се повтори и там ", добави Нургюл Салимова.

" Благодаря на публицистите. Благодаря на спортистите, които ни популяризират по света. Щастлив съм, че девойките донесоха толкоз позитивни страсти ", добави треньорът Петър Арнаудов.

Николай Вакареев (плуване) бе определен за " Треньор на България ". Втори е наставникът на футболния Черно море Илиан Илиев. Петър Арнаудов (шахмат) се подреди на третото място.

" Благодаря за признанието. Посвещавам премията на всички треньори в българското плуване. Направихме огромен напредък. Благодаря на федерацията за изискванията, които сложиха. Благодаря на колектива в националния тим ", сподели Николай Вакареев.

Цялото класиране в класацията " Спортист на годината " :

1. Александър Везенков (Баскетбол) 1009 точки
2. Григор Димитров (Тенис) 711 точки
3. Петър Мицин (Плуване) 684 точки
4. Алберт Попов (Ски алпийски дисциплини) 587 точки
5. Карлос Насар (Вдигане на тежести) 572 точки
6. Нургюл Салимова (Шахмат) 459 точки
7. Боряна Калейн (Художествена гимнастика) 301 точки
8. Йоана Илиева (Фехтовка) 269 точки
9. Стилияна Николова (Художествена гимнастика) 138 точки
10. Александър Николов (Волейбол) 129 точки

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР