Бащата на тенис звездата Джокович хвърля вината за инфекциите на

...
Бащата на тенис звездата Джокович хвърля вината за инфекциите на
Коментари Харесай

Григор е бил болен и го е знаел, твърди бащата на Джокович


Бащата на тенис звездата Джокович хвърля виновността за инфекциите на шампионата " Адриа Тур " на българската първа ракета Григор Димитров. Знаел е още преди този момент, че е инфектиран, твърди Сърджан Джокович.

" Григор Димитров е отговорен ", съобщи бащата на тенисист номер едно в света Новак Джокович в телевизионно изявление, представен от “Eвроспорт ”. Според Сърджан Джокович, българинът е навредил на фамилията му и на връзките сред Сърбия и Хърватия, като се е присъединил в шампионата “Адриа Тур ”, въпреки и да е знаел, че е инфектиран с ковид.

Димитров дошъл в Задар и след диалог с локалните управляващи решил да не се тества за болестта. “Той се е тествал преди този момент някъде другаде ”, твърди Джокович-старши. Ден след последния му мач против хърватина Борна Чорич на 20 юни, българинът заяви в “Инстаграм ”, че е дал позитивен тест.

" Адриа Тур " - обект на сериозна рецензия

След първите два кръга от шампионата “Адриа Тур ” - в Белград и Задар - се оказа, че редица спортисти са инфектирани с ковид. Освен Димитров, позитивна проба даде и самият Новак Джокович, хърватинът Борна Чорич и сърбинът Виктор Троицки.
Редакцията предлага
Турнирът беше предварително преустановен, а против Джокович, който е уредник на събитието, се надигна вълна от рецензии за това, че, от които самите те разгласиха фотоси в обществените мрежи.

Състезанията в Черна гора и Босна/Херцеговина бяха анулирани, а болестите сложиха под въпрос възобновяването на срещите от професионалния тенис с US Open в края на август. Сега Сърджан Джокович се пробва да трансферира виновността за станалото върху първата ракета на България.

Спорните изявления са запазена марка на бащата на сръбския тенисист. “Той не изневери на славата си ”, написа “Евроспорт ” на уеб страницата си. Според Сърджан Джокович, Григор Димитров е “бил болен ” и го е знаел. Треньорът на Джокович, Горан Иванишевич, също показа мнение по тематиката.

" Допуснахме неточност. Не бяхме дисциплинирани "

Пред “Ню Йорк Таймс ” той съобщи, че не е ясно дали Димитров се е заразил по време на шампионата. Иванишевич обаче уточни, че българинът не се е чувствал добре в петък, ден преди да излезе на корта против хърватина Борна Чорич на 20 юни, който след това също се оказа инфектиран с Ковид-19.

Малко преди този момент, на 16 и 17 юни, Димитров посещава България. Това се случи директно след първия кръг от шампионат “Адриа Тур ” в Белград. На 14 юни той губи мач против австриеца Доминик Тийм. Тийм е дал негативен тест за Ковид-19, оповестиха австрийските медии. “Допуснахме неточност. Не бяхме дисциплинирани ”, призна Георги Стоименов, треньор на Григор Димитров, пред bTV. Своето опрощение сервира и австриецът Доминик Тийм, който съобщи: „ Поведението ни беше неверно ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР