Бързо разпространяващата се Делта мутация на коронавируса променя изискванията за

...
Бързо разпространяващата се Делта мутация на коронавируса променя изискванията за
Коментари Харесай

Делта мутацията променя изискванията за влизане в някои държави

Бързо разпространяващата се Делта разновидност на ковид трансформира условията за влизане в някои европейски страни, съобщи БНР.

От среднощ Германия, където Делта разновидността е потвърден при близо половината от новите случаи, лимитира опциите за влизане от Португалия и Русия. За идващите от двете страни, където Делта разновидността се популяризира изключително бързо, към този момент е в действие наложителна 14-дневна карантина, в това число за имунизирани и преболедували. Летище Франкфурт разгласи от през днешния ден спомагателни инспекции на идващите от Португалия.

Регионалното държавно управление в Майорка към този момент изисква от идващите туристически групи от над 20 души негативен резултат от PCR тест или документ за завършен цялостен цикъл имунизация. Същите условия вкарва Испания за територията на цялата страна за идващи от Англия.

Броени дни преди да влезе в действие цифровият европейски имунизационен документ огромните европейски самолетни компании чакат безпорядък на летищата в идните седмици на предстоящ растеж на туристическите пътувания. Причината са разнородните разпореждания на граничния надзор в обособените страни членки. Сдруженията на самолетните компании упорстват за единни разпореждания за инспекция на QR кодовете, която да се прави отвън терминалите на летищата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР