Бързите разводи по френски образец ще станат възможни, ако депутатите

...
Бързите разводи по френски образец ще станат възможни, ако депутатите
Коментари Харесай

Бързи разводи при нотариус, за да се облекчи работата на съда предвиждат промени в ГПК

Бързите разводи по френски пример ще станат вероятни, в случай че депутатите реализиран консенсус за ремонти в Семейния кодекс и Граждански процесуален кодекс, с която разтрогването на брака по взаимно единодушие да се случва и при нотариус.
“Започнахме съвещания и се надявам да стигнем до извода, че сходна промяна ще бъде от изгода за хората и ще облекчи работата на съдилищата ”, съобщи пред “Труд ” юристът Филип Попов (БСП), който е член на правната комисия в Народното събрание.
Разводите пред нотариус към този момент са процедура в редица страни от Европейския съюз, а водеща страна в самодейността е Франция. Там измененията са в действие от 2017 година като част от промяната “Правосъдие 21 век ”.
Френският опит сочи, че разводите по взаимно единодушие пред нотариус могат да се случват в границите на най-много 40 дни. При производството вземат участие и юристи, а в случай че фамилията има малолетни деца, се взема мнение и на обществените служби. Разводът става факт сега, в който документите са написани при нотариус.
В момента у нас даже и със съглашение, съпрузи, които желаят да разтрогнат брака си, би трябвало да се явят в плануваното намерено правосъдно съвещание и да заявят в правосъдна зала, че желаят да се разведат. В противоположен случай, при неявяване на един от съпрузите без уважителна причина, производството се приключва.
Разводът пред нотариус ще става сходно на изповядването на договорка, като с едно вървене в адвокатската фирма ще се парафира съглашението сред съпрузите.
И сега то включва родителските права, местоживеенето на децата, имотните връзки, използването на фамилно жилище и прехрана на брачен партньор при нужда, както и смяната във фамилното име.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР