Барселона започна новата година с труден успех, след като се

...
Барселона започна новата година с труден успех, след като се
Коментари Харесай

Дузпа в добавеното време донесе трите точки за Барса срещу Лас Палмас

Барселона стартира новата година с сложен триумф, откакто се наложи над новака Лас Палмас с 2:1 като посетител в мач от 19-ия кръг на испанската Ла Лига.


Шампионите изостанаха в резултата още в 12-та минута след попадението на Мунир Ел Хадади, като статуквото остана непроменено до края на първото полувреме. След почивката Феран Торес възвърне паритета след асистенция на Сержи Роберто, а заключителните минути бяха изпълнени с доста драма. Първо, Дейли Синкгравен, който се появи от пейката в 83-та минута, получи пряк червен картон в 91-та, а две по-късно Илкай Гюндоган оформи цялостния поврат с гол от дузпа, с цел да донесе скъпи три точки за каталунците. За отбора на Шави Ернандес първи минути с екипа записа новото попълнение Витор Роке - 18-годишният гений, който дойде от бразилския Атлетико Паранаенсе.

По този метод Барса не разреши да изостане още от водачите, като е на седем точки от Реал Мадрид и Жирона, които също завоюваха мачовете си от кръга надлежно против Майорка и Атлетико Мадрид. Лас Палмас е десети с 25 пункта. В идващия кръг Лас Палмас играе с Виляреал, до момента в който Барса гостува на Бетис. Преди това, и двата отбора имат задължения за Купата на Краля – Лас Палмас гостува на Тенерифе, а Барселона на Барбастро в 1/16-финалите на конкуренцията. „ Блаугранас “ имат и домакинство на Осасуна в полуфинал за Суперкупата на Испания на 11 януари.

В други мачове от четвъртък вечер, Осасуна се наложи над Алмерия с 1:0 вкъщи, до момента в който Севиля отстъпи на Атлетик Билбао с 0:2 пред лична аудитория. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР