Барселона почти сигурно ще има нов треньор, а според испанските

...
Барселона почти сигурно ще има нов треньор, а според испанските
Коментари Харесай

"Барселона" има още три варианта за нов треньор след отказ от двама

" Барселона " съвсем несъмнено ще има нов треньор, а съгласно испанските медии е единствено въпрос на време актуалният ментор Ернесто Валверде да бъде уволнен, като това може да се случи още през днешния ден. Той води тренировката на тима, само че следобяд има среща сред него и управлението. Официалната причина ще е отпадането за Суперкупата на Испания след загубата с 2:3 от " Атлетико " (Мадрид) в Саудитска Арабия.

Клубът към момента няма определен заместител, а двама треньори към този момент отхвърлиха поста. В последните дни " Барселона " намерено договаря с възможни заместници на Валверде. Изпълнителният шеф Оскар Грау и техническият шеф Ерик Абидал не скриха, че са в Катар, където в продължение на два дни преговаряха с легендата на " Барса " Шави Ернандес, който сега е треньор на локалния " Ал Сад ". 39-годишният някогашен халф призна за диалозите и разгласи, че му е фантазия да води " Барселона ", само че в последна сметка отхвърли поста с обяснението, че в този момент не е подобаващият миг да поема отбора.

Друг някогашен футболист на " Барса " - Роналд Куман, който е селекционер на Нидерландия, също е отхвърлил предложение да поеме отбора. Холандецът е останал сюрпризиран, че въобще е бил потърсен, твърди радио " Каталуния ". Клубът има още три разновидността за нов треньор. Според радио RAC1 любимец за поста към този момент е Маурисио Почетино, който бе уволнен от " Тотнъм ". " Мундо Депортиво " пък твърди, че " Барса " може да се насочи към Масимилиано Алегри, който си взе отмора след раздялата с " Ювентус " в края на предишния сезон. Съществува опция и треньорът на втория тим на " Барселона " - Франсиско Хавиер Гарсия Пимиента, да поеме първия отбор.

Според някои испански медии играчите на " Барса " избират Валверде да остане. Тимът към момента е преди всичко в Ла Лига с 40 точки, с колкото е и " Реал " (Мадрид), а треньорът изведе тима до две трофеи в Ла Лига в последните два сезона. Вестник " Марка "  открито подлага на критика управлението на клуба за дейностите му: " Барселона " мъчно можеше да се оправи по-зле с последната си рецесия след загубата за Суперкупата на Испания. Ако не бяха сигурни, че Шави ще одобри предлагането, за какво направиха срещите си с него обществени? Отношението им е срамно и доста неуважително към треньора, който към момента е на поста си. Валверде е единственият, който не загуби достолепието си в тази жалка обстановка. "

Бившият футболист на " Барса " Андрес Иниеста също подлага на критика клуба: " Начинът, по който се прави всичко, е малко противен. Мисля, че постоянно би трябвало да има почитание към треньора. Позицията на треньора сега е доста отслабена. "

Селекционерът на Испания Луис Енрике, който изведе " Барса " до требъл през 2015 година, отбрани Валверде: " Винаги има напрежение върху треньора там. Валверде е умел треньор, който завоюва трофеи и има късмет да завоюва още. Съчувствам му, тъй като го одобрявам доста. Той прави в действителност добра работа и може да завоюва съвсем всички титли, те водят в класирането в Ла Лига и са в елиминациите на Шампионската лига. Той е един от най-хубавите испански треньори. "

Пеп Гуардиола също се застъпи за Валверде: " Чувствам се зле поради Ернесто Валверде. Той не заслужава това. Надявам се обстановката да се реши бързо, искам го като член на клуба. "

Освен нов треньор, " Барселона " ще търси и нов нападател, откакто Луис Суарес претърпя интервенция на дясното коляно и ще отсъства в идващите 4 месеца. Уругваецът е играл с травма, която се е усложнила. Суарес има 14 гола в 23 мача за " Барса " през този сезон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР