Баровете и ресторантите във Франция ще останат затворени до средата

...
Баровете и ресторантите във Франция ще останат затворени до средата
Коментари Харесай

Един от най-силните сегменти на туризма във Франция остава блокиран до средата на януари

Баровете и заведенията за хранене във Франция ще останат затворени доникъде на януари, до момента в който държавното управление се пробва да потуши новия взрив на инфекции на Covid-19, заяви радио France Info, представено от Bloomberg.

Правителството към този момент затвори предприятията с несъществена активност в края на октомври, откакто броят на случаите набъбна. Целта на ръководещите беше магазините да отворят още веднъж порти на 1 декември, в случай че здравните условия разрешават. Премиерът на страната обаче изрично съобщи, че това няма да важи за питейните заведения и заведенията за хранене. Очаква се държавните чиновници да преразгледат обстановката с питейните заведения и заведенията за хранене в границите на идващия месец.

Здравният министър Оливие Веран също съобщи по телевизия BFM, че питейните заведения и заведенията за хранене, които са незаменима част от френския туризъм, няма да отворят още веднъж през декември. A министерството на финансите на страната все още не е коментирало тематиката.
 Франция
Франция " рестартира " стопанската система си със 100 милиарда евро

Значителна част от средствата ще бъдат ориентирани към пазара на труда

Новото блокиране разгневи притежателите на самостоятелни бизнеси като книжарници да вземем за пример, които се оплакаха, че огромните магазини, които продават хранителни артикули, постоянно продават и книги, а колосът за електронна търговия Amazon също продължава да действа. В отговор управляващите приканиха същите да се опитат да преминат към онлайн търговия.

Сега, откакто към този момент се следи отчасти понижаване на броя на новите случаи, някои притежатели на магазини упорстват държавното управление да им разреши да отворят още веднъж за уикенда на 27 ноември, който в Съединени американски щати бележи началото на Черния петък на коледния сезон за извършване на покупки - традиция, която от ден на ден се възприема и на Стария континент.

Властите обаче отхвърлят да разясняват дали ще бъде разрешено по-ранно разкриване. Решението се чака да бъде взето идната седмица.

" Засега министър председателят разгласи, че сме си сложили за цел на 1 декември да им позволим да отворят още веднъж, в случай че здравословното положение продължава да се усъвършенства. Има обнадеждаващи вести, само че обстановката остава сериозна. Днес имаме повече пациенти в лечебните заведения, в сравнение с в пика на първата вълна. Ако има положителни вести и обстановката продължава да се усъвършенства, ще създадем всичко допустимо притежателите на магазини да могат да работят ", разяснява държавният представител Габриел Атал.

Всичко това слага под въпрос освен извършването на покупки към Черния петък, а и извършването на покупки за коледните и новогодишните празници като цяло. По данни на министерството на земеделието на страната жителите най-малко сигурно няма да срещнат перипети при покупката на коледни дръвчета, тъй като те ще се продават навън и няма да е нужна предварителна поръчка.
 Защо новото блокиране на Франция е добра вест за Amazon?
Защо новото блокиране на Франция е добра вест за Amazon?

Компанията е водач в онлайн търговията в страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР