Бариатричната хирургия увеличава шанса да откриеш партньорка/партньор, ако си самотен/самотна,

...
Бариатричната хирургия увеличава шанса да откриеш партньорка/партньор, ако си самотен/самотна,
Коментари Харесай

Бариатричната хирургия улеснява новите любовни връзки и разводите

Бариатричната хирургия усилва шанса да откриеш партньорка/партньор, в случай че си самотен/самотна, само че също да се разведеш, ако си женен/омъжена, сочат резултатите от шведско проучване, представени от Франс прес.

Бил проучен любовният живот на 1958 шведи, оперирани сред 1987 година и 2001 година, и на 29 234 техни сънародници, оперирани сред 2007 година и 2012 година

"Резултатите демонстрират, че провокираната от бариатричната хирургия загуба на телесно тегло въздейства върху контактите сред хората - обявиха създателите на проучването. - За самотните затлъстели хора шансът да открият партньорка/партньор се прибавя към другите изгоди от интервенцията. "

Четири години по-късно 20,9 на 100 от участниците в първата група оповестили, че имат нова любовна връзка или са сключили брак, до момента в който това се отнасяло за едвам 11,2 на 100 от неоперираните участници. Десет години по-късно 34,8 на 100 от участниците в първата група обявили същото, до момента в който това се отнася за 19,4 на 100 от неоперираните.

"Увеличеният брой на разводите и разделите след бариатрична хирургия може да се изясни с повишено напрежение във към този момент уязвими взаимоотношения или с усъвършенствания, които дават храброст на пациенти да сложат завършек на ненадеждна връзка ", разясниха учените.

След бариатричната хирургия рискът от бракоразвод или разлъка се нараснал с 54 на 100 за участниците в първата група и със 74 на 100 за тези във втората.

Резултатите от проучването са оповестени в JAMA Surgery.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР