Барбора Крейчикова от Чехия спечели Откритото първенство на Франция по

...
Барбора Крейчикова от Чехия спечели Откритото първенство на Франция по
Коментари Харесай

Крейчикова спечели първа титла от Големия шлем

Барбора Крейчикова от Чехия завоюва Откритото състезание на Франция по тенис. 25-годишната Крейчикова надви на финала над поставената под номер 31 Анастасия Павлюченкова (Русия) с 6:1, 2:6, 6:4 след съвсем два часа игра, с цел да заслужи първата си купа на сингъл в Големия шлем.

Чехкинята позволи пробив след две двойни неточности на старта на дуела, само че по-късно бързо навлезе в темп и с шест следващи гейма взе първия сет за половин час на корта.

Павлюченкова отрази брейкбол при започване на втората част и съумя да първи път в срещата да задържи подаването си, по-късно осъществя пробив и още веднъж завоюва сервис-гейма си, с цел да поведе с 3:0. В следствие рускинята дръпна с 5:1 и сервираше за равнене на резултата. Тя пропусна сетбол, като при едно от последните разигравания в гейма Павлюченкова получи болки в лявото бедро, поради което изиска медицински таймаут. Рускинята продължи със сериозна превръзка на проблематичното място, само че при подновяването на играта тя незабавно осъществя брейк и взе втората част с 6:2.

Крейчикова осъществя пробив за 2:1, само че незабавно по-късно Павлюченкова го върна.

При 2:3 чехкинята взе осем следващи разигравания и обърна до 4:3, а по-късно задържа и подаването си за 5:3, с цел да се приближи на гейм от трофея. Крейчикова дръпна с 40:15 при сервиса на съперничката, само че пропусна двата мачбола и Павлюченкова понижи за 4:5. В идващия гейм чехкинята още веднъж дръпна с 40:15, пропусна третия си мачбол след двойна неточност, само че при четвъртата опция Павлюченкова прати топката в навън и Крейчикова победи.

"Много съм щастлива. Наслаждавах се на целия ден. Радвам се, че имах опция да играя пред тази страхотна аудитория. Трудно ми е да подбера верните думи. Все още не мога да допускам, че съм спечелила купа в Големия шлем. Преминах през сложни времена, през тежки моменти, само че реализирах нещо, за което постоянно съм мечтала ", разяснява победителката, която в понеделник ще се изкачи на рекордното в кариерата си 15-о място в международната класация.

"В последния гейм знаех, че би трябвало да въвеждам първия сервис, това си повтарях от самото начало. Мачът беше доста равносилен. Анастасия направи две страхотни седмици. Тя е огромна шампионка, спечелила е доста трофеи и постоянно е мъчно да играеш против нея. Също по този начин желая да й кажа, че скърбя ", добави тя.

Крейчикова получи трофея от именитата си сънародничка Мартина Навратилова.

Чехкинята може да направи необичаен дубъл за първи път от 2000 година след Мери Пиърс (Франция) с титли на сингъл и на двойки, откакто на следващия ден на финала тя и сънародничката й Катержина Синиакова ще срещнат на финала при женските дуети Бетани Матек-Сандс (САЩ) и Ига Швьонтек (Полша).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР