Барбара Шет изрази мнението, че въпреки почти едногодишното си отсъствие

...
Барбара Шет изрази мнението, че въпреки почти едногодишното си отсъствие
Коментари Харесай

Шет: Другите тенисистки все още се страхуват от Серина


Барбара Шет изрази мнението, че макар съвсем едногодишното си неявяване от корта Серина Уилямс към момента всява боязън измежду останалите тенисистки от Тура. Във вторник стана ясно, че седемкратната шампионка на Уимбълдън е получила „уайлд кард“ за Шампионата, а в седмицата преди този момент ще играе на двойки в Ийстборн дружно с Онс Жабур.

„В първия миг не можех да допускам. Ровех напразно в Instagram и внезапно попаднах на обявата на Серина. Казах си „Уау, тя се завръща, ще играе на Уимбълдън“. Никой не очакваше това, защото единствено преди няколко дни тя не фигурираше в листата с участнички“ – разяснява Шет в студиото на Eurosport.

„Не е играла от една година, само че все пак съм сигурна, че въобще не се е поколебала, когато са ѝ предложили „уайлд кард“. Мисля, че за женския тенис, както и за нас като почитатели, ще е доста вълнуващо още веднъж да я забележим на корта. Тя сигурно също е разчувствана. Големият въпрос обаче е какъв брой тъкмо е упражнявала през последните месеци“ – добави някогашната №7.

На миналогодишното издание на Шампионата по-младата от сестрите Уилямс бе принудена да се отдръпна единствено след няколко гейма игра, откакто контузи крайници си при 3-3 в мача от първи кръг против Алиаксандра Саснович. Въпреки дългото ѝ неявяване обаче Шет е уверена, че никой няма да желае да играе против Серина.

„Много е мъчно да се завърнеш след цяла година, защото нямаш никаква игрова процедура. Колкото и да тренираш, не е същото. Въпреки това обаче съм сигурна, че никой няма да желае да играе против Серина. Другите 127 участнички ще бъдат изплашени от мисълта, че може да се изправят против нея. Тя има отличен сервис и в случай че е упражнявала задоволително, тази част от играта ѝ ще ѝ помогне доста в мачовете на трева“

„Любопитно ще е да забележим до каква степен положително ще бъде придвижването ѝ по корта, защото тревата е най-трудната настилка в това отношение. Серина сигурно ще е „ръждясала“ освен поради дългото неявяване, само че и поради възрастта си. За страдание, 40 години са доста за който и да е състезател, даже за легенда като нея“ – счита Шет.

Експертът на Eurosport разяснява и раздялата на Серина Уилямс с дългогодишния ѝ треньор Патрик Муратоглу , който неотдавна стартира да работи със Симона Халеп.

„От това, което четох, изглеждаше, че решението е било по-скоро на Серина. Очевидно тя е удовлетворена от актуалното си обграждане. Ще бъде забавно да забележим по какъв начин ще наподобява нейният антураж при идването ѝ в Англия“ – приключи четвъртфиналистката на US Open за 1999 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР