Барбара Капел, политик от крайнодясната Партия на свободата в Австрия,

...
Барбара Капел, политик от крайнодясната Партия на свободата в Австрия,
Коментари Харесай

Гръмна финансов скандал с наш бизнесмен и евродепутат от Партията на свободата в Австрия

Барбара Капел, политик от крайнодясната Партия на свободата в Австрия, направи сензационни разкрития за финансов скандал, в който има и диря на български предприемач, който постоянно обитава във Виена, написа австрийското издание „ oe24 ”.

Капел, която бе евродепутат от 2014 до 2019 година, разкри, че е получила 55 000 евро в брой от български предприемач с инициал " С. ", с цел да лобира в негова изгода. По думите й през 2018 година българинът и неговият сътрудник са желали да изкупят пенсионното сдружение от австрийска застрахователна компания. Тъй като договорката е била блокирана, предприемачът изискал среща с Капел , с цел да я помоли да му спомага. Сумата от 55 000 евро била предадена на 3 елементи по време на срещи в първокласен хотел във Виена в символ на признателност към австрийската евродепутатка за услугата.

Сделката обаче не се състояла и в този момент предприемачът си желае парите назад.

Страхувам се. Предприемачът е много рисков. Той си желае парите назад ”, споделя Барбара Капел. Според нея всичко, което тя е направила, е изцяло законно – приела е дарението за партията и го е предала по каналния ред.

Това е вторият корупционен скандал в границите на партията след аферата „ Ибисагейт “ с някогашния вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. Той беше отпред на партията в продължение на 14 години до май т.г., когато го застигна " Ибисагейт ". Видеозаписи разкриха по какъв начин политикът вицеканцлер предлага услуги (сделки за милиони) на подставено лице (жена), показало се за съветски вложител (племенница на съветски олигарх). Скандалът провокира рухването на държавното управление на консервативния канцлер Себастиан Курц.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР