Барбадос, която в полунощ стана република и се сбогува с

...
Барбадос, която в полунощ стана република и се сбогува с
Коментари Харесай

Принц Чарлз задряма по време на церемония с Риана

Барбадос, която в среднощ стана република и се сбогува с ръководството на английската кралица Елизабет Втора, разгласи певицата Риана за народен воин. Решението бе обявено от премиерката Мия Мотли по време на обилните тържества, с които бе обявена Барбадоската република. Риана одобри почетното самопризнание.

Точно в полунощ Барбадос официално се разгласи за република и към този момент не признава кралица Елизабет Втора за собствен държавен глава. Островната страна на Карибите, известна с райските си плажове, рома си и с родената там международна звезда Риана, към този момент си има различен държавен глава. Това е Сандра Мейсън, която до момента беше военачалник губернатор на страната. Мейсън, която е на 72 години и е била арбитър и прокурор, както и дипломат на Барбадос във Колумбия, Венецуела, Чили и Бразилия, постави клетва като държавен глава в среднощ в столицата на Барбадос - Бриджтаун. Пищната гала на Площада на героите бе белязана от замяната на знамето на английската кралица с флага на страната. " Народът на Барбадос трябва да образува бъдещето на страната. Народът е страж на страната ", съобщи в първата си тирада като президент Мейсън. На церемонията прозвуча държавния химн и отекнаха 21 топовни салюта.



Специално за церемонията в Барбадос дойде и принц Чарлз, наследник на Елизабет Втора и английски престолонаследник. Той съобщи на локалните управляващи най-сърдечните поздрави от майка си.

" Създаването на тази република е опция за ново начало ", съобщи Чарлз. " От най-мрачните дни на нашето минало и потресаващата свирепост на робството, което вечно беляза нашата история, народът на този остров построи своя личен път с изключителна мощ на духа ", добави Чарлз.

След неговата тирада, обаче, камерите уловиха приветлив миг -  до момента в който продължава тържеството, принцът задремва на стола. 
 
Moment Prince Charles falls ASLEEP at midnight ceremony to mark Barbados becoming a republic
— Daily Mail U.K. (@DailyMailUK)

На видео, станало доста известно в обществените мрежи, се вижда по какъв начин Чарлз затваря очи и накланя глава. В един миг обаче се стряска и отваря още веднъж бързо очи. За да се прикрие, той отваря стратегия, която държи в ръцете си, и стартира да я чете.

Часовата разлика и натоварената стратегия на 73-годишния принц от време на време оказват въздействие, само че незначителният гафът бе избран от всички като доста обаятелен. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР