Баня във френски стил – изгодно очарование, което и вие можете да постигнете

...
Френският провинциален стил е непреходен и сякаш винаги ще е
Коментари Харесай

Френският провинциален стил е непреходен и сякаш винаги ще е на мода. Той присъства дори в традиционно обзавеждане за баня.

В това ни увериха от Смарт Кеър - производители на мебели за баня по поръчка, които непрекъснато получават запитвания за мебели за баня и аксесоари, подходящи за френската романтика в санитарното помещение у дома.

Ако идеята ви допада, ще добавим още едно предимство за нейното реализиране – тя може да бъде доста бюджетна, особено ако се възползвате от нашите идеи.

Освежаване на старите мебели в банята

Тук не става въпрос обаче само да ги пребоядисате. За да докарате френския чар, е добре да спазвате винтидж техники за остарял ефект. Чудесна идея е също така да смените дръжките с нови в ретро форма. Със същия успех бихте могли да подновите и рамката на огледалото в банята.

Мини плочки

Мозайката от тях ще ви пренесе буквално в Прованс, където продължават да се изграждат такива бани, та макар и за милиони долари. Миниатюрните плочки са изключително симпатични и са много подходящи за бани с всякаква площ. Разбира се, обмислете внимателно цветовете, защото тъмните не са особено подходящи. Заложете на класика в бяло, светло синьо или маслено зелено.

Поръсете със злато

В провинциална Франция го обожават и това си личи дори в техните миниатюрни бани. Не е нужно да купувате златисти шкафове под мивката. Достатъчно е да включите този богат цвят в елементите и аксесоарите. Дръжки за душ кабините или параваните за баня, закачалки, дори видимите големи болтове в златно идеално ще прилегнат на този интериорен стил.

Ваната – задължителен елемент във френската баня

Няма как да минете без нея, ако искате истинска провинциална баня. Наличното обзавеждане може да не го позволи. В този случай можете да компенсирате с биде. То също е изключително характерно за френското обзавеждане на баня. При наистина ограничена квадратура е позволено да го монтирате в някой от ъглите на помещението.

Орнаменти в декорацията

Тук имате право на свобода на избор. Най-често срещаните детайли в провинциалното обзавеждане на баня от Франция обаче са флорални или геометрични. Не е добра идея обаче да ги комбинирате, защото рискувате да превърнете провинциалния дизайн в кич.

Тапетите – запазена марка на френската баня

Провинциалните домове в тази част от света продължават да са покрити с тапети. Французите много ги харесват заради простичкото усещане за уют и комфорт, което създават. Толкова им допадат, че даже с удоволствие лепят тапети по стените на банята. За да си спестите много бъдещи неудобства, ви съветваме да заложите на специални тапети за мокро помещение. Да, на пазара вече можете да намерите и такива.

Светлина и светли цветове

Мястото им във френската провинциална баня е не просто специално, а почти задължително. Трудно можем да си представим такъв тип интериор в тъмната гама. Светлината заема значимо място в този интериор, но тя е най-често естествена. Ако нямате такава опция, просто заложете на ретро осветителни тела с крушка, излъчваща не бяла, а жълта светлина. Заглушеното осветление по ъглите също би била интересна и доста модерно изглеждаща идея.

Не приключвайте без дърво

Дали ще е шкафът за мивка или етажерката, която се реновирали във винтидж стил, дървото трябва да присъства във вашето провинциално обзавеждане за баня. Имайте в предвид, че французите предпочитат естествените материали, така че ПДФ не е много препоръчителна идея. Ако ви притесняват рискове като гниене, и само една закачалка от дърво е достатъчна за идеята.

Щрихите за вашия бъдещ френски интериор в банята са нанесени. Сега е време за действие! Както виждате, идеите са лесни и бюджетни за изпълнение.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР