Баня Лука. Специална сесия на парламента на Република Сръбска за

...
Баня Лука. Специална сесия на парламента на Република Сръбска за
Коментари Харесай

МИА : Парламентът на Република Сръбска ще заседава извънредно относно плановете на Додик за отделяне от БиХ

Баня Лука. Специална сесия на Народното събрание на Република Сръбска за разискване на проектите за обособяване на субекта от конституционния и правния ред на Босна и Херцеговина е планувана за петък. Това удостовери заместник-председателят на Народното събрание в Баня Лука Денис Сулич, който е член на ръководещия Съюз на самостоятелните социалдемократи (СНСД), предава Македонската осведомителна организация (МИА)

Решението за насрочване на изключително съвещание е взето от управлението на органа по искане на сръбския член на Президиума на БиХ Милорад Додик.

Сулич изясни, че Додик ще има опция да приказва в границите на един час, като всички политически партии са поканени да посочат свои представители, които да изразят позицията си по предложенията, които ще бъдат показани.

„ Очаквам, че ще покажем единството на районен съд на тази сесия “, сподели Сулич, който размени ръководителя на Народното събрание на районен съд Неделко Чубрилович, откакто той „ краткотрайно подаде оставка “ преди две седмици поради здравословни аргументи.

Тогава опозицията допусна, че Кубрилович в действителност се пробва да се отбрани от интернационалните наказания, които ще го чакат, в случай че ръководи парламентарна сесия в поддръжка на отцепническите проекти на Додик.

По-рано самият Додик разгласи, че ще предложи на Народното събрание на самостоятелната област да одобри решения, в които да се заключи, че всички решения, взети от висши представители на интернационалната общественост след подписването на Дейтънското съглашение, са противозаконни.

В същото време ще бъде взето решение за временен шестмесечен интервал, в който държавното управление на районен съд ще одобри закони за основаване на тези органи и институции на БиХ, чиято правда се оспорва от Баня Лука.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР